Kdz. Ereğli'de yaklaşık 11 sene önce bıraktığı sigarının parasını biriktirerek kendisini 4X4 jiple ödüllendiren Alim Alp, arkadaşlarına örnek oldu. Alp'in bu azmini gören arkadaşları da sigarayı bıraktı.
Ereğli'de yaşayan Alim Alp (41), sigarayı bıraktıktan sonra biriktirdiği para ile jip almıştı. Yaşanan bu olayı gören diğer arkadaşları da Alp'i örnek alarak sigarayı bıraktı.
Yaklaşık 6 arkadaşının sigarayı bırakmasına vesile olan Alim Alp, kendisi gibi sigarayı bırakan arkadaşlarının hayatlarında olumlu değişikler olduğunu söyledi. Sigarayı bırakmanın hem sağlık hem de maddi açıdan büyük yararı olduğunu kaydeden Alp, sigaraya verilen paranın zarardan başka bir şey olmadığını söyledi.
Alp, Cihan Haber Ajansı'nın yaptığı haber birçok arkadaşımıza örnek oldu. Yapılan haber sonrasında birçok arkadaşımız bana 'Gerçekten bu birikim yapılabilir mi?' sorusunu sordu. Ben de kendilerine sadece günlük içtikleri sigara parasını bir kenara koyduklarında bunu aylık birikimler daha sonra da yıllık birikimlerle değerlendirirsek bu imkânı bulabileceklerini söyledim. İşte arkadaşımız çok kısa sürede sigarayı bıraktı. LCD televizyon almış. Bir başka arkadaşımız sigarayı bıraktı ve kısa sürede cep telefonu aldı. Bir diğer arkadaşımız da sigarayı bıraktıktan sonra sigaraya verdiği parayı biriktirerek mutfak masraflarını karşılamaya başladı. Bizler sigara parasını küçümsüyoruz ama ülke genelinde değerlendirirsek çok büyük boyutlarda paraların harcandığını görebiliyoruz. Arkadaşlarımız kendilerine yaptıracakları küçük kutuya her gün içtikleri sigara parasını atsınlar. Ay sonunda baktıklarında sigaraya verilen paranın ne kadar olduğunu kendileri görecekler. Sigara önce sağlığımıza sonra da bütçemize büyük zararlar veriyor. dedi.
SİGARADAN SONRA EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK VÜCUDUMDA OLDU
Alim Alp'in arkadaşlarından Mehmet Göktaş (34) ise Alim Alp'in sayesinde sigarayı bıraktıktan sonra kendisine LCD televizyon aldığını ve sağlık açısından da büyük bir rahatlama yaşadığını söyledi. Göktaş konuşmasında Sigarayı bıraktıktan sonra en fazla değişiklik vücudumda oldu. Sabahları kalktığımda çok öksürüyordum. Mide ve boğaz olarak çok rahatsızlık duyuyordum. Ekonomik açıdan da çok faydasını gördüm.
Sigarayı bıraktıktan sonra, sigaraya verdi-ğim para ile kendime LCD televizyon aldım. Sigarayı bıraktıktan sonra hem vücut hem de maddi anlamda rahatlığa ulaştım. dedi.