Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, sigarayı bırakan Toplum Sağlığı Doktoru Nazım Aydemir'e gömlek hediye etti. 
Sigaranın toplumun bir illeti olduğunu belirten Malğaç, "Bilindiği üzere sigara toplumumuzun bir illeti. Maalesef her sene 100 Bin üzerinde vatandaşımız sigara ve bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Özellikle genç yaşlarda başlanan sigara, ileriki yıllarda kalıcı rahatsızlıklardan dolayı ömürlerinin büyük bir bölümünü hastanelerde tedavi olabilmek için geçiriyor. Bizler sigarayla mücadele adına teşvik yöntemini uygulayacağız.  İlk olarak da Doktor Nazım Aydemir'den başlıyoruz. Dr. Aydemir, dört yıldır sigara kullanıcısı bir arkadaşımız. Halı sahada kendisiyle maç yaparken, sigaradan kaynaklanan bir yorgun düşme hadisesi yaşadı. Bu saatten sonra sigarayı bırakma kararı aldı. Kendisini tebrik ediyoruz. Özellikle tüm sigara içen halkımıza örnek olmasını temenni ediyoruz. İnşallah diğer vatandaşlarımızda sigarayı bırakır, bizde kaymakamlığımız olarak sigarayı bırakan vatandaşlarımıza bir gömlek hediye ederiz. Dr. Nazım Aydemir'de bu uygulamayı başlatıp bir gömlek hediye edeceğiz.
Şayet sigara içtiğini tespit edersek de hediye ettiğimiz vatandaşlardan üç gömlek geri alacağız. Bu gömlekleri de sigarayı bırakan diğer vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. Sigaradan vatandaşlarımızın bir şekilde kurtulması gerekiyor. Maddi, manevi ve sağlık açısından sigara bizlerin en büyük düşmanı olduğunun bilincine varılması gerekmektedir" dedi.
Sigarayla dört yıl önce üniversite yıllarında tanıştığını belirten Dr. Nazım Aydemir, astım hastası olmasına rağmen sigara kullandığını söyledi.
Halı saha maçında nefes alma zorluğu yaşamasının sigarayı bırakma nedeni olduğunu ifade eden Aydemir, " astım hastası biri olarak sigara içenlerden hep uzak durmuşumdur. Üniversitede okurken ev arkadaşlarım sigara kullanıyorlardı. Ben onlara sigarayı bıraktıracağım derken, onlar beni sigaraya alıştırdı. O sırada derslerimizi de çok yoğun geçiyordu. Bu şekilde sigara kullanmaya başladım. İlk zamanlar günde yarım paket derken, bu zamanla günde iki hatta üzerine çıkmaya başladı.
Halı saha maçında aniden nefes alamaz durama geldim. Anladım ki nu sigaradan kaynaklanan bir rahatsızlık. Daha 25 yaşında iken nefes darlığı problemi ile karşılaştım ki demek ki ileriki yıllarda sigara bana daha büyük düşmanlıklar yapacak düşüncesiyle o anda sigarayı bırakma kararı aldım. Bu kararımı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'a anlattım. Çok sevindi. Bunun mükâfatı olarak sana bir hediyem olacak dedi ve bu gün burada bana bir gömlek hediye etti. Bundan sonra inşallah bir daha bu illeti kullanmam, kullanmamak içinde ne gerekiyorsa yapacağım. Allah benim gibi diğer sigara kullanıcılarını da kurtarsın" dedi.
4 yıldır günde iki paket sigara içtiğini belirten Dr. Nazım Aydemir, gerçekte astım hastası olduğunu, üniversite yıllarında ev arkadaşlarının sigara içmesinden dolayı kendisinin de sigara tiryaki olduğunu belirtti.