İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal,  9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle  ‘Sigarayı bırak yıldızını tak’ projesini hayata soktuklarını bildirdi. 



Ünal, Ereğli-Alaplı karayolu 10’uncu kilometre mevkisindeki huzurevindeki törende, saygı duruşunda bulunup  İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, 20’si bayan toplam 50 kişinin huzurevinde kaldığın söyledi.  Huzurevi sakinleri arasında, sigarayı ömründe hiç kullanmayanlar ile proje kapsamında bırakanların, altından yapılmış yıldız rozet takmaya hak kazandıklarını belirten Ünal, şöyle dedi:


“Bu bizim, çok önem verdiğimiz, bir senedir başlattığımız bir projedir. Sigara kullananların yaşının 11’e indiğini biliyoruz. Acaba, koca çınarlar olarak biz neler yapabiliriz , Yaşlılar Dayanışma Derneği olarak düşündük  9 Şubat’ta bu projeyi başlattık.  Önce, Eczacılar Birliği temsilcisine durumu anlattık, heyecanla kabul ettiler. Daha sonra, Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu’na da gittik, anlattık. ‘Biz her türlü katkıyı veririz’ dediler.  





29 Eczane bizimle birlikte oldu. 50 yaşlımız var, 33 yaşlımız şimdiye kadar hiç içmemişler. Onlara ayrı bir teşekkür borçluyuz. 13 yaşlımız, bu projeyi başlattığımızda sigar içiyordu, içlerinden 7 tanesi bıraktı. Çalışanlarımızdan da içinler vardı. Sigara için 17 çalışanımızdan 7’si sigarayı bıraktı.”


Konuşmaların ardından huzurevi sakinleri ile çalışanlar arasında hiç sigara içmeyen/bırakan vatandaşlara altın yıldız hediye edildi.







(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)