TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesinin Başkanları ve İl Delegelerinin katıldığı toplantı TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Toplantıya Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar katıldı. Bölgeyi temsilen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve Sigortacılık Sektör Meclis Üyesi Hüseyin Demirel’in katıldığı toplantıda sektördeki olumsuzluklar, yeni yapılan sigortacılık yönetmeliği ve acentelerin sorunları hakkında görüşler dile getirildi.

Konuya ilişkin Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklama şu şekilde: Öğleden sonra yapılan toplantıda Türkiye genelinde illerden gelen 200 sigortacılık sektör delegesi ile görüşüldüğünü belirten Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve Sigortacılık Sektör Meclis Üyesi Hüseyin Demirel, “Yapılan istişare toplantısında sektörde karşılaşılan olumsuzluklar ve yeni yönetmelikle gelen sorunlar tartışıldı. Akşam Saat 20.30’a kadar süren toplantıda bugüne kadar ilk defa gerçekleştirilen il delegeler kurulu toplantısında Türkiye’deki sigortacılık mesleğinin sorunları Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç ve TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap başkanlığında tartışıldı. Çözümler konusunda Ahmet Genç’ten olumlu yaptırımlarla çözüleceği konusunda görüş alındı. Ahmet Genç, bu toplantının senede bir defa yapılması konusunda destek vereceğini belirtti. Sektör meclisinde sorunlara daha akılcı çözümler üreterek sigortacılıktaki olumsuzlukları yıkmak adına 6 adet çalışma grubu oluşturarak meclis üyelerinin daha verimli çalışması amaçlandı” dedi.

 

(Haber Merkezi)