Kdz. Ereğli'de "1.Şiir Festivali" 1 Ekim 2010 Cuma günü gerçekleştirilecek. Festival kapsamında düzenlenen "Kömür" konulu şiir yarışmasının ödül töreni de yapılacak. Dereceye giren şairler, 1 Ekim 2010 Cuma günü, saat 14.00'te, Kandilli maden ocağında şiirlerini okuyacak.
Yarışma, Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu ve Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ortak projesi olarak düzenlendi. Yarışmada ödül kazananlara ödülleri, 2 Ekim 2010 Cumartesi günü, saat 16.00'da, Ereğli Alemdar Gemisi'nde düzenlenecek olan, "Şairlerle Tanışma Kokteyli ve Şiir Yarışması Ödül Töreni" etkinliğinde verilecek. Dereceye giren şairler, festivale davet edilmiş diğer şairlerle birlikte, 1 Ekim 2010 Cuma günü, saat 14.00'te, Kandilli maden ocağında, yerel ve ulusal basın önünde şiirlerini okuyacak.
Şiir Festivali ve ödül töreniyle ilgili Ereğli Sanat Kurumu ile Ereğli Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ortak açıklaması şöyle; "Birinci seçilen şaire 1000 lira para ödülü ve plaket, ikinci seçilen şaire 750 lira para ödülü ve plaket, üçüncü seçilen şaire 500 lira para ödülü ve plaket verilecektir. Seçici Kurul üyeleri arzu ederse, ortak bir kararla, seçtikleri şairlere 'Jüri Özel Ödülü' verebilir. Eğer yarışmaya katılan şiirsel metinler 'şiir bütünlüğü' taşımıyorsa, Seçici Kurul üyeleri ortak bir kararla, ödüle layık bir şiir bulunmadığını açıklayabilir. Ödül kazananlara ödülleri, 2 Ekim 2010 Cumartesi günü, saat 16.00'da, Ereğli Alemdar Gemisi'nde düzenlenecek olan, "Şairlerle Tanışma Kokteyli ve Şiir Yarışması Ödül Töreni" etkinliğinde verilecektir. Ödül kazananların ulaşım ve konaklamaları, festivale davet edilmiş diğer şairlerle birlikte, festival komitesi tarafından karşılanacaktır. Dereceye giren şairler, festivale davet edilmiş diğer şairlerle birlikte, 1 Ekim 2010 Cuma günü, saat 14.00'te, Kandilli Maden Ocağı'nda, yerel ve ulusal basın önünde şiirlerini okuyacaktır. Yarışmaya katılan şairler, arzu ederlerse, 10 gün önceden bildirmeleri ve festival komitesinin onaylaması koşuluyla, şiirlerini, Kandilli Maden Ocağı'nda, festivale davet edilmiş şairlerle ve yarışmada dereceye giren şairlerle birlikte okuyabilirler. Festival için özel olarak davet edilmiş şairlerin ve yarışmada ödül kazananların dışında, yarışmaya katılan şairlerden festivale gelmek isteyenlerin ulaşım ve konaklamaları kendilerine aittir. Şairler bu yarışmaya katılmakla, gönderdikleri şiirlerin telif hakkını Ereğli Sanat Kurumu'na verdiklerini kabul ve beyan etmiş olur. Bu şiirlerin tamamı veya bir kısmı, şairinin gerçek ismi ve fotoğrafı kullanılarak kitap haline getirilebilir, yerel ve ulusal basında yayımlanabilir, internet ortamında kullanılabilir; şairine iade edilmez."