Nazım Hikmet Günleri, Zonguldaklı sanatseverlere hafızalardan silinmeyecek kültür-sanat etkinlikleriyle dolu güzel günler yaşatmayı başardı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi Zonguldak Temsilciliği'nin düzenlediği Nazım Günleri kapsamında, 6 Haziran Cumartesi günü TMMOB'da "Yediden Yetmişe Nazım" şiir dinletisi ve ardından "Şair-Yazarlar Nazım'ı Konuşuyor" paneli düzenlendi. Aynı akşam BKM'de saat Özgür Tiyatoro'nun "Aşkın Vatanı Yoktur" isimli oyunu sergilendi.          
Genç Nazım dostlarının hazırladığı Nazım Hikmet şiirlerinden oluşan şiir dinletisi izleyicisinden büyük alkış toplarken dinleti ardından Şair-Yazar Osman Günay, Şair Recep Adıgüzel ve Şair-Yazar Müslüm Kabadayı'nın konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi.
Panel bitiminde, 3 Haziran Çarşamba günü Şehitler Anıtı önünde Nazım dostlarına yapılan çirkin saldırıya da değinildi. Zonguldak'ta yaşanan bu talihsiz olayın 2 Haziran'dan beri Ankara'da süren olaylardan bağımsız düşünülemeyeceği belirtilirken, bu olayın üç-beş çapulcunun propagandası mı, yoksa arkasında başka birilerinin bulunduğu planlı bir saldırı mı olduğu sorusuna dikkat çekildi.