Kdz.Ereğli'de şikâyet üzerine bir iş yerinde gerçekleştirdikleri denetimlerde, ürünlerden numune alınırken, açıkta satılan ürünler de muhafaza altına alındı.

Kdz.Ereğli'de şikâyet üzerine denetim yapan Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, kırmızı et ve tavuk mamulleri satan bir iş yerinde denetim gerçekleştirdi. Tarım Müdürlüğü personeli, yapılan denetimler sonucu ürünlerden numune alırken, uygunsuz satışa sunulan ürünleri ise muhafaza altına aldı. Alınan numunelerin inceleneceğini belirten Tarım Müdürlüğü personeli, uygunsuz satılan ürünleri de muhafaza edilmesi için poşetleyerek iş yeri sahiplerine teslim etti. İş yeri sahipleri de neden ve kimler tarafından şikâyet edildiği yetkililere sorarken, Zonguldak Tarım Müdürlüğü'ne sadece kendilerinin denetlenmesinden dolayı tepkilerini dile getirdiler.

Yetkililer, denetimlerin gerekli olduğu ve her iş yerinde bu tür denetimleri yaptıkları bilgisini vererek tutanak hazırladılar. Hazırlanan tutanağın ardından numuneleri alarak iş yerinden ayrılan Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü personeli denetimlerini ilçe genelinde devam ettirdi.