Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden ve hedefini bu sezon şampiyonluk olarak belirleyen Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu, aynı ligde mücadele eden Asmaspor Yöneticisi Akay Turhan'ın Ereğli Belediyespor'a yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Turhan'ın, Ereğli Belediyespor kulübü ve sporcularının rakip oyuncuları ve maçları yönetecek hakemleri baskı altına almak istediğine dönük iddiaların, mesnetsiz ve saçmalık olarak değerlendiren Ereğli Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu, kulübün formasını terleten her sporcunun ahlaklı ve centilmen olduğunu vurguladı.

SAÇMA SAPAN İDDİALAR

Ereğli Belediyespor Kulübünden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: İlçemizi, Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de temsil eden ve bu sezon ortaya koyduğu futbol ile şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Karadeniz Ereğli Belediyespor hakkında, aynı ligde mücadele eden güzide bir takımımızın yöneticisi tarafından ortaya atılan bazı iddialar, başta bizler olmak üzere tüm Zonguldak spor kamuoyunu üzmüştür. Ligde, takımımız gibi başarılı bir sezon geçiren Asmaspor'un yöneticisi olan Akay Turhan'ın, bazı yerel basın organlarında da yer verilen açıklamalarında, kulüp yönetimimizin ve sporcularımızın rakiplerimizin oyuncularını baskı altına almak istediği, yine maçlarımızı yönetecek hakemlerimizi de aynı baskıya maruz bıraktıklarını iddia edebilecek kadar ahlakdışı, mesnetsiz ve saçma sapan iddialarla spor kamuoyunu meşgul edecek tarzdaki cümlelerini ayıp ve komik olarak karşılıyoruz.

ŞİKE YAPTIĞINA DÖNÜK İDDİALAR

Kulüp yönetimimizin, Çaycumaspor ile yapacağımız karşılaşmanın hakemini etkileyecek yorum ve yazılar yayınladığını iddia ederek, onuruyla görev yapan hakem camiasını da töhmet altına bırakmaya yönelik bu ifadeleri, öncelikle bir spor kulübünün yöneticisine yakıştıramadığımızın bilinmesini istiyoruz. Bu bir yana kulübümüzden bu konuda herhangibir açıklama yapılmadığı halde yapıldığını iddia edecek kadar saçmalamak herkesi hayrete düşürmüştür. Akay Turhan'ın; Çok ciddi duyumlar aldık cümlesiyle, kulübümüzün şike yaptığına yönelik asılsız iddialarının haklılığını ispat etmeye çalışan ama çaresizlik içinde kalmış bir insan edasıyla dile getirdiği bu sözler nedense bizlere, daha yakın sayılabilecek geçmişte kimlerin hangi ayak oyunlarıyla neleri başarmak için çırpındığını hatırlatmıştır. Kdz.Ereğli Belediyespor'un şike gibi çirkin bir oyunun içinde olduğunu iddia  etmek kimsenin haddi değildir. Alnımız açıktır. Karadeniz Ereğli'de spor camiasına gönül veren ne Belediyespor ne de ilçemizdeki diğer kulüplerimiz, bugüne kadar, Akay Turhan'ın iddia ettiği gibi ayak oyunlarının içinde olmamıştır, olmayacaktır. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstererek, yıllardır bölge sporuna en büyük katkılardan birini vermiş olan bir spor kulübünü töhmet altına bırakmak isteyen bu zihniyetin, öncelikle kendi geçmişine bir göz atması gerekir kanaatindeyiz.

SPORCUMUZ AHLAKLI VE CENTİLMENDİR

Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de, inancımız odur ki hak eden şampiyon olacaktır. Bundan zerrece bir şüphemiz yoktur. Bu şampiyonluğu hak ederek kazanmak adına da futbolcularımız ve teknik kadromuz, alın terlerini son damlasına kadar sahada dökeceklerdir. Karadeniz Ereğli Belediyespor'un formasını terleten her sporcumuz öncelikle ahlaklı ve centilmendir. Kulübümüz bugüne kadar bu ilkesinden taviz vermemiştir bundan sonra da vermeyecektir. Akay Turhan ve onunla aynı zihniyete sahip herkesin bu gerçeği kabullenmesi gerekir.  Biz, aynı centilmenlik duyguları içinde sadece sahada mücadele verdiğimiz tüm rakiplerimize bundan sonraki maçlarında da başarı diliyoruz. Karadeniz Ereğli Belediyespor olarak da yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler bu duygu ve düşüncelerle sporumuza bakarken, Zonguldak'ın en köklü spor kulüplerinden biri olan Karadeniz Ereğli Belediyespor'un yöneticilerini ve sporcularını karalamaya dönük açıklamalarda bulunan Akay Turhan'ı kınıyor ve kamuoyu önünde kendisini camiamızdan özür dilemeye davet ediyoruz.