Posbıyık’ın kendisi ile ilgili söylemlerine yanıt veren DSP Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Erdoğan,  belediye başkanlığının kendisine stres ve sıkıntı verdiğini ifade ederek, “Bunu bir hekim olarak anlayabiliyoruz. Beden dili, tavır ve davranışları, söylemleri en iyi bir şekilde gösteriyor” dedi.

 

DSP Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Opr.Dr.Recep Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kendisi ile ilgili söylemlerine yanıt verdi. Belediye başkanlığı görevini yaparken Posbıyık’ın stres ve sıkıntı içerisine girdiğini bunu da bir hekim olarak net gözlemlediğini belirten Erdoğan yaptığı açıklamasında, “Onun artık emekli hayatı yaşamaya ihtiyacı var” dedi.

 

“ÇEKİLMEMİZ İŞİNE GELİR”

Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Sayın belediye başkanım bir radyo programında bizim geri çekileceğimizi ifade etmiş. Bazı telefonlar aldım bu konuda. Neye dayanarak böyle bir söylemde bulundu bilemiyorum. Elbette işine gelir çekilmemiz. Böyle bir olay olur mu? Bu kadar çabadan, çalışmadan sonra, çekilmemiz söz konusu dahi edilemez. Biz başaracağımıza inandığımız için bu yoldayız. Hiç bir gücün yanında yer almadık. İnancımızın, idealimizin ve düşüncemizin götürdüğü yerdeyiz. Hiç bir şekilde çekilmemiz söz konusu değildir. 
 

“BİZİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Ayrıca çalışma biçimimizi de eleştirmiş. Sabah yola çıkıp, gönüllüler yazıyormuşuz, akşam onları sayıyormuşuz. Bizi çok yakından takip ediyor anlaşılan. Siyasi partiler, partilerinin gücünü artırmak için üye kaydeder. Bizim partimiz, iktidar değil, şu anda parlamentoda temsilcisi de yok. Bu nedenle, insanlar üye olmaları halinde, kendileri için zararlı olabilir. Bunu en iyi şekilde biliyoruz. Biz de; bize desteği, katkısı olabilecek insanlara “gönüllü” adının uygun olacağını düşündük ve böyle adlandırdık. Her bir gönüllümüze de; ne istediğimizi ve yapması konusunda bilgiler veriyoruz, çok değil sadece ailesinin oyunu istiyoruz.

 

GÖNÜLLÜ SAYIMIZ 10 BİNİ GEÇTİ

Gönüllü insan sayımız 10 bini geçti. Biz kendileri gibi insanları zorla toplayıp, karşılarına geçip batıramayız. Çünkü insanlar bulunmalarından dolayı zarar görebilirler. Sayın belediye başkanımıza saygımız sonsuz. Ama artık bulunduğu ortamları bile şaşırmakta, karıştırmaktadır. Küfür dahi edebilmekte, hatta kendi partisinden geçmişte belediye başkanlığı yapmış insanları dahi eleştire bilmektedir. Kendi partisinin geçmişini eleştirmektedir. Hatta desteğini almak için, bizzat yeğenini meclis üyesi yaptığı halde, evine gidip, elini öpüp desteğini istediği halde.

 

“HEKİM OLARAK ANLAYABİLİYORUZ”

Artık onun için belediye başkanlığı yapmak; kendisine stres ve sıkıntı vermektedir. Bunu bir hekim olarak anlayabiliyoruz. Beden dili, tavır ve davranışları, söylemleri en iyi bir şekilde gösteriyor. Onu bu sıkıntılı durumdan kurtarmak istiyoruz. Eminim Ereğli halkı da bunu görüyor ve kendisini bu sıkıntılı durumdan 30 Mart’ta kurtaracaktır. Halil abiye bu güne kadar yaptığı hizmetleri için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Onun artık emekli hayatı yaşamaya ihtiyacı var. Ereğli halkı kendilerini en iyi bir şekilde tanıyor. Onun tanınmaya ihtiyacı yok. Kendisini daha fazla yormasın, afişlere, bilbordlara, binaları kendi resimleri ile kaplamaya ihtiyacı yok. Kendisine saygılarımı sunuyorum”