Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından kaçak kullandıkları gerekçesiyle suları kesilen Soğanlıyörük köyü, Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Genel Meclisi tarafından gerçekleştirilen su sondaj çalışmaları sonrası sorun çözüldü.

Zonguldak İl Genel Meclisi ve Ereğli Kaymakamlığı tarafından ihaleye verilen ve aramaları uzun süredir devam eden su sondaj çalışmaları çerçevesinde tespit edilen su 90 metre yerin altında bulundu. 100 bin TL'ye mahal olacak olan Soğanlıyörük Köyü Su Projesi tamamlandığı takdirde Soğanlıyörük köyü başta olmak üzere çevre köylerin de su ihtiyacını karşılayacak. Sondaj çalışmaları sonrası suyun yeryüzüne çıkarılması için hazırlanan programa Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Tak, Nail Eski, Osman Arslan, Soğanlıyörük Köyü Muhtarı İsmail Karaman, Soğanlıyörük köyü sakinleri ve AK Parti'liler katıldı.

KAYMAKAM ÇAY'DAN TEŞEKKÜR

Gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, başta Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Zonguldak Valisi Erdal Ata olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, emeklerinin boşa çıkmadığını ve çıkan suyun kaliteli olduğu takdirde suyun kullanılabileceğini söyledi. Soğanlıyörük Köyü Muhtarı İsmail Karaman da, suyun aranmasında ve bulunuşunda emeği geçenlere köy halkı adına bir kez daha teşekkür etti.

YILLARDIR KDZ.EREĞLİ'YE DESTEK OLDU

Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, “Bu köyün Ereğli'ye su konusunda nasıl bir destek olduğu yıllardır biliniyor. Fakat kader Ereğli'nin suyunu veren köyün zaman gelir suyu kesiliyor. Şartlar ne olursa olsun. Bunun telafisi ile o ilgili gerekli konu sayın Valimiz, Kaymakamlarımız, il genel meclis üyeleri ve yetkililer tarafından değerlendirildi. Burada yer tespiti yapıldı. Yapılan yer tespitin başlatılan sondaj çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan çalışmaları sonrasında ise su kaynağı yerin 86 metre derinliğinden çıktı. Daha devam edecek. Bu suyun kalitesi konusunda araştırmalar yapılıyor.

BİZ ÖYLE İNANIYORDUK

Biz Allah'ın suyunun kimse tarafından kesilemeyeceğine inanıyorduk. Yüce rabbim yerin altında ve yerin üstünde insanı yaratmış. Ona en tabi olarak ta suyu onun hizmetine vermiş. Yerin arlında olan bu suyu arkadaşlarımızın katkısıyla köyümüzde belirlediğimiz bu noktada çıkarmış bulunuyoruz. Şimdi bu suyu bir an evvel beklide gelecekte Ereğli'nin de suyunu açıkça buralar verdiği gibi bundan sonrada verecek kadar bol kapsamda su bulundu. Bu suyun bu noktaya gelmesinde meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın ve köylü halkımızın katkısı var. En azından konuya duyarlılık gösterdiler. Bu duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yanlış anlama varsa da devlet-millet kaynaşmasıyla bu gideriliyor. Bundan sonra da birilerinin bu suyu kesmemesi için suyunuza sahip çıkın. Geçmişte anlaşma yapılmamasının nedeni milletin devletine güvenmesiydi. Bu hatayı devlet değil yerel yöneticiler yaptı. Bizde yerel yöneticilerle burada bu suyu bularak milletimizle beraber bir mesaj veriyoruz. Diyoruz ki Allah'ın suyunu kimse kesemez. Allah'ın yerin altına verdiği suyu yeryüzüne çıkartarak halkımıza ulaştıracağız” dedi.