Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ereğli’de inceleme ve ziyarette bulundu.

 

Vali Erdal Ata, Mayıs ayında açılışı gerçekleştirilecek olan 17 bin TL’lik su borcu nedeniyle suları kesilen binada yeralan Ağız ve Diş Polikliniğindeki çalışmaları inceledikten sonra Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve hayırsever İbrahim İzmirlioğlu’nu ziyaret etti.

 

Posbıyık’ın, Ereğli’nin sınırlarının Aydınlar’a kadar genişlemeli sözlerine Vali Ata, “OSB dışındaki alanlarda sanayileşme çalışmalarına devlet izin vermiyor. Ereğli OSB dolu, ikinci bir OSB düşünülebilir. Adı geçne bölgede halk istiyorsa gelsin müracaat etsin sürüci başlatalım” dedi.

 

Ereğli’de krizden önce kriz yaşadığını vurgulayan Posbıyık’ın, “Ereğli krize dayanıklıylı şimdi dayanacak halimiz kalmadı” sözlerine de Vali Ata, “Bu sıkıntı hep böyle devam edeceğini sanmıyorum” sözleri ile yanıtladı.

 

 

 

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ereğli’ye gelerek Mayıs ayı içerisinde açılışı gerçekleştirilecek olan Ağız ve Diş Polikliniği hizmet binasında incelemelerde bulundu ardından Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve hayırsever İbrahim İzmirlioğlu’nu ziyaret etti.

 

BAŞKAN TECRÜBELİ

Ereğli Belediyesi’ni ziyareti sırasında gündeme ilişkin çeşitli konularda görüşlerin açıklanırken Posbıyık, “Ben borçlu belediye yönetmeye alışkın değilim. Haciz geldiği zaman İsmail Eşref’i arıyorum. ‘haciz geldi ne yapayım’ diyorum. 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Hep kasasında para olan bir belediyeydi. Şimdi herkes geliyor para istiyor benden” sözlerine Kaymakam Osman Ekşi, “Belediye başkanımız tecrübeli. Her türlü zorluğun altından kalkar” dedi. Kepez yolu üzerinde yeralan Carrefoursa’nın bulunduğu binanın üst katına yapımı devam eden ve Mayıs ayı içerisinde açılışı gerçekleştirilecek olan Ağız ve Diş Polikliniğine binanın su borcu olduğu gerekçesi ile su verilemiyor. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kendisini ziyaret eden Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi’ye borcun ödenmesi  için destek istedi.

 

KAYMAKAM YARDIM ETMİYOR

17 bin TL’lik su borcu nedeniyle su aboneliğinin kesildiğine dikkati çeken Posbıyık, “Kaymakamımız yardım ederse sıkıntılarımızdan kurtulmaya başlarız. Ama kaymakam yardım etmiyor. Diş Polikliniği açılıyor. 17 bin TL belediyenin su parası alacağı var, o parayı vermiyorlar” sözlerine Vali Erdal Ata, “Gelirken o inşaata baktım. O alacağınız bizimle ilgili değil. Onu kimden alacağınızı bilmiyorum. Ama bizden alacağınız yok. Resmi kurum ve kuruluşlardan alacağınız olabilir. Ama bunu anlayışla karşılamanız lazım. Çünkü, Ankara’dan bizim istediğimiz zaman istediğimiz an ödenek alma şansımız yok. Eğitim yönünden olsun, sağlık yönünden olsun zaman zaman bu tür borçlara giriyoruz. Senede birkaç kez bu ödenekler gönderiliyor ve dağıtılıyor. İlköğretim Genel Müdürüyle görüştüm. Size olan borcu gelen ödenekten verecekler. Ama hepsini mi verirler bilemiyorum. Belediyeler evin annesi gibidir. Okulların ihtiyacı olur giderler, sağlık kuruluşlarının ihtiyacı olur giderler, resmi kurumların ihtiyacı olur giderler, evde de çocuk bir talebi olduğu zaman önce babasına değil de annesine gider. Belediyelere öyle bakmak lazım. Yoksa bile siz birşeyler yapacaksınız bulacaksınız. Belediye başkanı olmak kolay değil” dedi.

 

İKİNCİ OSB

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ereğli’nin gelişmesi ve önünün açılması için sınırlarını Aydınlar’a kadar genişletmesi gerekir önerisini Vali Erdal Ata ise şu sözlerle değerlendirdi. “Sanayileşme ile ilgili olarak Sanayi Bakanlığı’ndan yeni bir genelge geldi. Kesinlikle Organize Bölge dışında sanayileşmeye sıcak bakılmıyor. Özellikle mevcut sanayi bölgesinde boş yer varsa orasının dolması için uğraşılıyor. Burada ki Organize Sanayi Bölgesi dolu. Ama burada ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi düşünülebilir. Adı geçen yerdeki halkın belediyeye katılmak istiyor mu ona da bakmak lazım. Eğer oradaki halkımızda katılmak istiyorsa bize müracaat etsinler süreci başlatalım” dedi.

 

KRİZ ÖNCESİ KRİZ

Posbıyık, “Önümüzdeki günlerde Kent Konseyi’ni Ereğli’de harekete geçiriyoruz. Kdz. Ereğli teşvik bölgesine mutlaka alınmalı. Erdemir çok para veriyor diye alınmamıştı. Erdemir çok para vermeme noktasına geldi. Milli Hasıla bakımından en zayıf pay alan bölgelerden bir tanesiyiz. Biz krizden önce krizi girdik. Ereğli’nin eski sosyal yapısı yok. Kriz olmasa da Ereğli durmadan geriye doğru gidiyor. Krize dayanıklılık halimiz kalmadı. Biz krize çok dayanıklıydık” sözlerine de Vali Erdal Ata, “Bu yaşanan sıkıntı geçici bir dönem. Bunun hep böyle devam edeceğini sanmıyorum. Çünkü, dünyada insanlar yiyecek, içecek, gezecek dışarıda yaşanan kriz bizi de etkiledi ama bunun ben uzun vadeli süreceğini sanmıyorum. İşlerin önümüzdeki sene daha iyi olacağını düzeleceğini sanıyorum. Yeni teşvikler çıktığı zaman bölgenin özelliklerine göre yeni teşvik verilecektir. Çıkmadan da bir şey söylemek mümkün değil” dedi.