MHP Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından Partililere iftar yemeği verildi.
Alaplı Sanayi Düğün Salonunda verilen iftar yemeğine MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Çaycuma İlçe Başkanı Önder Alkan, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir, Klimli Esnaf ve Sanatkarlar Odası S.S Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Gülay,  Kdz. Ereğli Anadolu Hastanesi Müdürü Semih Çolak, MHP Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.
İftar yemeğinde konuşan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP İl Yönetimi olarak gerçekleştirecekleri İl Kongresi öncesi Başkan adayları içinde herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti. Kongrede amaçlarının Türkiye'yi ve Zonguldak'ı içinde bulunduğun sıkıntılardan kurtaracak olan Milliyetçi hareket Partisi kadrolarını oluşturmak olduğunu belirten Korkutan, "Bir dönem 5 yıl Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığım zamanı geldi dedim kenarda durdum. 1.5 yıl Merkez ilçe başkanlığı yaptım zamanı geldi dedim bir kenarda durdum 7 yıldır da İl Başkanlığı yapıyorum zamanı gelmişse onu da bırakıp bir kenara çekilirim. Ama zamanı gelmedi derlerse al şu bayrağı devam et derlerse alırım bayrağı devam ettiririm" dedi.
Korkutan, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Milliyetçi hareket partisi siyasi partiler kanununa uygun olarak kongresini önümüzdeki günlerde yapar. Kongre ister tek adaylı bir kongre olsun, isterse de çok adaylı bir kongre olsun bu kongrelerde Milliyetçi hareket partililer mutlaka birlik ve beraberlik içinde çıkarlar, kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olur.
 Mesele çok fazla bunları konuşmak değil, mesele Türkiye'nin içinde bulunduğun sıkıntılardan kurtaracak olan Milliyetçi hareket Partisi kadrolarını oluşturmak, Zonguldak'ın içinde bulunduğu sıkıntılardan, Zonguldak'ı kurtaracak ve Zonguldak'ı yönetmeye talip olabilecek olan bir Milliyetçi Hareket Partisi bu kongrelerde nasıl yapalım edelimde oluşturabilir miyizin hesabını yapmaktır.
Yani aday iki tane üç tane ve dört tane çıkmış hiç önemli değil, ben her iki adayla konuştuk sohbet ettik ve hayırlı iftarlar dileyerek ayrıldık. Adaylar arasında hiçbir sıkıntı yok, adayların her ikisi de benim kardeşim ve çalıştığım adaylar, her ikisi de İl Başkanlığına layık insanlar ve bu işi yapabilecek insanlar, öyle bir yarış ve sıkıntılı bir yarış içinde değiliz. Maksadımız şu biz Ülkücüyüz.  Milliyetçi Hareket Partiliyiz. Ben.  Milliyetçi Hareket Partiliyim deyen birinin tavrı net olsun. Maksadımız bu, Örneğin Summani arkadaşımız bana senleyim derse, Önder arkadaşımıza senleyim derse İsmail arkadaşımıza senleyim derse bizim bu arkadaşla bir dostluk kurmamız olmaz. Maksat Milliyetçi hareket partililer net tavır içinde olacak, ağızlarından tek bir söz çıkacak ve o sözlerinin arkasında olacaklar, ne demek o şu şunu desteklemiş, o bunu desteklemiş, isteyen isteyeni destekler. Buraya geldim diye şu kadar oyunuz var, bu kadar oyunuz var diye gelmedik. Biz nasıl bir kongre süreci yaşarız ne zaman kongreyi yapalım hangi gün yapalım, delegeler için otobüs mü? Tutalım, diye teknik meseleleri konuşmaya geldik. Bana ne kadar oy verecek mi siniz, şu kadar mı? oy verecek misiniz pazarlığını yapmaya gelmedik. Biz 7 senedir Ülkeyi yönetip ceplerini doldurmaktan başka bir şeyle uğraşı olmayanları bırakıp kendimizle mi uğraşacağız. Kongre de cenabı Allah neyi takdir ederse o olacaktır. Bir dönem 5 yıl Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığım zamanı geldi dedim boşta durdum. 1.5 yıl Merkez ilçe başkanlığı yaptım zamanı geldi dedim bir kenarda durdum 7 yıldır da İl Başkanlığı yapıyorum zamanı gelmişse onu da bırakıp bir kenara çekilirim. Ama zamanı gelmedi derlerse al şu bayrağı devam et derlerse alırım bayarağı devam ettiririm."