*** Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Genç, işletmelerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için öncelikle veri tabanına kayıt olmaları ve sinerji odağına müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

*** KOSGEB sayesinde Kdz.Ereğli ekonomisini ayakta tutmak adına yapılacak çalışmalar neticesini almayı ümit ettiklerini belirten Genç, "İşletmelerimizi refaha kavuşturmak ve ilçe ekonomisinin, işletmelerimizin, gelişmesini sağlamak amacıyla böylesine önemli bir hizmeti ilçemize kazandırdığımız için son derece mutluyuz" dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, dünyada meydana gelen küresel ekonomik krizin ülkemizi ve özellikle Kdz.Ereğli'yi ciddi oranda etkilediğini belirterek başladığı açıklamasında, global krizden etkilenen sektörlerin başında metal ve denizcilik sektörü geldiğine dikkati çekti. Bu iki sektörün Ereğli'de lokomotif sektörler olarak, diğer sektörleri de etkilenmelerine neden olduğunu söyleyen Genç, "Tüm bu olumsuzluklar ekonomik yönden kayıplara ve işsizliğe sebep olmuştur" dedi.

"AĞIR TAHRİBATA
YOL AÇMIŞTIR"
Genç yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Kdz.Ereğli tarihinde böyle bir kriz yaşamamıştı, bu iki sektöre dayalı olarak metal sektörü ve gemi tersaneleri başta olmak üzere yaşanan kriz İlçemizde ağır tahribata yol açmıştır. Kdz.Ereğli TSO olarak krizden çıkış için ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla diyalog ve temaslar kurarak Ereğli'nin tekrar eski günlerine süratle dönmesi için mali idari ekonomik tüm imkanları Ereğli'mize getirmek için azami derecede çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. KOSGEB; "küçük ve orta ölçekli sanayi geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı" adı altında 20 yıldır ülkemize hizmet etmiş ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamıştır. Ereğli TSO olarak KOSGEB'in 20.yılını kutluyor daha nice yıllar ülkemize hizmet etmesini temenni ediyoruz. Öncelikle KOSGEB sayesinde ilçemiz ekonomisini ayakta tutmak adına yapacağımız çalışmaların neticesini hep beraber almayı ümit ediyoruz. İşletmelerimizi refaha kavuşturmak ve ilçe ekonomisinin, işletmelerimizin, gelişmesini sağlamak amacıyla böylesine önemli bir hizmeti ilçemize kazandırdığımız için son derece mutluyuz.
MÜRACAAT EDİN
İşletmelerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için öncelikle veri tabanına kayıt olmaları ve sinerji odağımıza müracaat etmeleri gerekmektedir. İlçemiz esnaf ve tüccarından yeni girişimci ve sanayicilerimize kadar uzanan geniş bir yelpazede sizlere hizmet verecek olmaktan kıvanç duyarız. İçinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerde KOSGEB sayesinde değerlendirilmeyi bekleyen projelerinizi, işyeri açmak için gerekli sermayesi olmayan yeni girişimcilerimizi, nakit sıkıntısı yaşayan üyelerimizi ve ticaret erbabını rahatlatmak ve en kısa sürede refaha kavuşturmak adına tüm gayretimizle sizlere hizmet vereceğimizi bilmenizi isteriz. KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün toplantı salonumuzda gerçekleştirilen konuşmasın da siz değerli Ereğli halkına ifade ettiği gibi KOSGEB bundan böyle desteklerini genişletmiş ve bir çok sektörü de ilgilendiren yeni destek programları ile önümüzdeki süreçte üyelerimize hizmet verecektir. İstihdamı arttırmak, bölgede krizin açtığı yaraları sarmak adına önemli olacak destek programlarımızdan yararlanabilmek için olumlu geçtiğine inandığımız ve yeterince aydınlatıcı bilgilerin yer aldığı toplantımızda herşeyi siz Ereğli halkına daha iyi daha güzel ve daha refah bulabileceğimiz bir ortam oluşturma gayreti içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Yeni destek programları sayesinde üyelerimiz gerçekleştiremedikleri projelerini hayata geçirecek tüm KOBİ niteliği taşıyan işletmelerimize proje oluşturma ve proje geliştirme kültürü edinilebilecektir.

"İLÇEYE HAYIRLI OLSUN"
Bu sayede KOBİ'lerin rekabet gücünün artması ve proje kültürü ve bilincinin oluşması planlanmıştır. KOSGEB Sinerji Odağının Ereğlimiz'de faaliyete geçmesinde başta KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'a  KOSGEB  Başkanlık Başmüşaviri Hasan Tanrıöven'e, Zonguldak KOSGEB Merkez Müdürü Yaşar Yıldırım ve Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu ve meclis üyelerimize ve bu açılışta emeği geçen  Vali Yardımcımız Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakam Vekili ve Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, Meslek Odaları Başkan ve yöneticileri, Sayın Siyasi Partilerimizin İlçe Başkan ve yöneticileri, Sayın Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Temsilcileri ve kıymetli basın mensupları olmak üzere yanımızda olan yada çeşitli sebeplerden dolayı aramızda olamayan bütün davetlilerimize şükranlarımızı sunar ilçemiz ekonomisine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederiz"