Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen, aralarında subay ve astsubayların bulunduğu tutuklu 19 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl altışar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.


2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ KABUL ETTİ

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu tarafından hazırlanan, Karadeniz Bölge Komutanlığında görevliyken darbe girişimi soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 19 askeri personel hakkındaki iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


2 ADET SÖZDE SIKI YÖNETİM DİREKTİFİ

İddianamede, Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki darbeci askerler tarafından Karadeniz Bölge Komutanlığı'na 2 adet sözde sıkıyönetim direktifi mesajının gönderildiği belirtilerek, er ve erbaşların, darbe girişimi başladıktan sonra tam teçhizatlı olarak kışla dışarısına çıkartılmak üzere hazır bekletildiği vurgulandı.


TOPLANIP İMHA EDİLDİ

Deniz İstihkam Tabur Komutanlığında görevli tutuksuz sanık astsubay B.B'nin, girişimin öğrenilmesinin ardından darbeyi destekleyici nitelikte davranış sergilediği ve "Bu iş bitti, darbe oldu" ve benzeri sözler sarf ettiği aktarılan iddianamede, sözde sıkıyönetim direktifi mesajının dağıtıldıktan sonra geri toplanıp imha edildiğine dikkat çekildi.  İddianamede ayrıca birlik dışından gelen askeri araç kayıt defteri olarak gönderilen belgelerde, 14-16 Temmuz'da girişlerin olduğu ancak 15 Temmuz günü tutulan kaydın bulunmadığı kaydedildi.


İDDİANAMEDEN

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu tarafından hazırlanan, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 82 sayfalık iddianamede, Karadeniz Bölge Komutanlığında görevliyken darbe girişimi soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen, subay ve astsubay 19 askeri personel hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme" suçlamaları yöneltiliyor.

Haklarında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl altışar aydan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

 

(Anadolu Ajansı)