Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi, İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Zonguldak İl Başkanlığı, ortak bir açıklama yaparak, Zonguldak halkını, Ergenekon davasının yapıldığı Silivri'ye davet etti.
CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına; CHP İl Başkanı Halil Furat, ADD Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir, İP İl Sekreteri Savaş Oruç ve TGB İl Başkanı Tolga Toy katıldı.
Ortak açıklamayı okuyan CHP İl Başkanı Halil Furat, şunları söyledi:
Şimdi halkımızın ayağa kalkma zamanı, toplama kamplarına karşı özgürlük mücadelesini yükseltme zamanı, emekten, bağımsızlıktan, aydınlanmadan yana olan tüm yurtseverlerin,  düzmece davalarla, kurgulanmış soruşturmalarla, gizli tanıklarla ve sahte delillerle 21'inci yüzyılın davasına karşı koymak üzere özgürlük meşalesini yakmak için 8 Nisan'da tüm Zonguldaklılar olarak Silivri'de olacağız. Tüm yurttaşlarımızı, 8 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 08.30'daki duruşma için Silivri'ye davet ediyoruz.
Tutuklu bulunan Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Genel Kurmay eski Başkanı Sayın İlker Başbuğ, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Başkanı Adnan Türkan, ADD eski Genel Başkanı Şener Eruygur ve birçok tutuklu için barikatları yıkmaya gidiyoruz.
7 Nisan 2013 Pazar akşamı saat 23.00'da Valilik binasının önünden hareket edilecektir. Silivri'ye yapılacak bu ziyaret ADD, İşçi Partisi, TGB, tüm sitil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin desteği ile yapılacaktır.