Uzun yıllar Türk Metal Ereğli Şube Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Odabaş, 01-02 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen, Türk Metal Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmişti.

Yeni görevinde Odabaş’a başarılar dileyen Demirci, “Genel Maden İş ve Türk Metal aynı konfederasyon çatısı altında örgütlü kardeş sendika ve aynı zamanda da bölgemizde de örgütlü 2 sendika. Bizler kardeş sendika olarak geçmişte madencilik sektöründe ve demir çelik sektöründe işçi mücadelelerinde birlikte omuz omuza dayanışma ile büyük zaferler elde ettik. 1990 Büyük Madenci Grevi ve 1991 Büyük Ankara Yürüyüşü, 1994 5 Nisan Kararları ve Erdemir’in Blok Satış politikalarına karşı gösterilen ortak direnişlerimiz zaferle sonuçlanmış ve mücadele tarihinde yerini almıştır.

En son Türk-İş’in önderliğinde, birlikte gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs 2015 İşçi Bayramı mitingimiz, Zonguldak’ta ülkemizin dört bir yanından gelen demokratik kitle örgütlerinin kitlesel olarak en fazla katılımın gerçekleştiği 1 Mayıs mitingi olarak tarihte yerini aldı.

Bugünde geçmişte olduğu gibi yine bölgemiz sorunlarının çözümünde birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz.”

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Bölgemizin sorunlarının üstesinden birlikte mücadele ile nasıl geldiysek bundan sonrada aynı mücadeleyi sürdüreceğiz. Şimdi Ankara’da daha güçlü olacağız” dedi.