- Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nas: "Başladığım günkü gibi aynı heyecan bende durmakta. Aynı güzellikte, zevkle, şevkle bu görevin içerisindeyiz. Ömrümüz vefa ettiği müddetçe aynı heyecanla bu işi yapacağız"



Kilimli ilçesinin Güney Mahallesi'nde 28 yıldır aralıksız hizmet yapan muhtar Şerafettin Nas, "iyi ki muhtar olmuşum" dediği görevini ilk günkü heyecanla yerine getiriyor.   

İlk kez 1989'da 34 yaşındayken muhtar seçilen ve bu tarihten beri girdiği bütün seçimleri kazanan 62 yaşındaki Nas, aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı görevlerini de sürdürüyor.

Meslek hayatında 6 cumhurbaşkanı, 11 başbakan gören muhtar, geçmiş dönemlere oranla özellikle son yıllarda muhtarlara tanınan imkanlar ve gösterilen değerden dolayı memnuniyet duyuyor. 

Şerafettin Nas, mahallede yaşayanlar ile abi-kardeş ilişkisi olduğunu belirterek, "Vatandaşlarla birebir temas içerisindeyiz. Onların iyi ve kötü günlerinde birlikte oluyoruz. Muhtarlıkla veya başka bir düşünceyle olsun vatandaşların ilk danışacağı muhtarlar oluyor. Gücümüz yettiği, aklımız erdiğince vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

Nas, mahallenin eksikliklerini gidermek ve vatandaşların taleplerini yerine getirmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını dile getirerek, yaşadıkları yeri güzelleştirme ve Türkiye'deki muhtarların sorunlarını çözme amacı taşıdığını ifade etti.

Bilgi ve birikim olarak kendine güvendiğini anlatan Nas, "Başladığım günkü gibi aynı heyecan bende durmakta. Aynı zevkle, şevkle, güzellikte bu görevin içerisindeyiz. Ömrümüz vefa ettiği müddetçe aynı heyecanla bu işi yapacağız. İyi ki muhtar olmuşum." ifadelerini kullandı. 



- "Şimdi, 'Bugün git, yarın gel' yok"

Muhtarlıkların, vatandaşın derdine çare bulma yeri olduğunu vurgulayan Nas, "Benim iki, üç dönem karşıma aday çıkmadı. Ekonomik anlamda muhtarların durumları düzelince, adaylar çoğaldı. Muhtarlığa aday olana, 'Fazla masraf etmeyin. Oyunuzu bastırın, kol kola dolaşalım.' diyorum. Vatandaşlar kimin, ne yapacağını bilen insanlar. Vatandaşlar da buna göre tercihlerini kullanıyorlar." dedi.

Geçmişte çok defa bakanlara, milletvekillerine ve müsteşarlara gittiklerini aktaran Nas, şunları kaydetti:

"Ankara yolunu adete su yolu yaptık. Muhtarlıklarla ilgili düşüncelerimizi anlattık. Özellikle AK Parti iktidarından bu yana bizim her türlü sorunlarımızda, hem ekonomik hem de muhtarlık müessesi anlamında çözüm noktasına geldik. 19 Ekim'de Muhtarlar Günü'nü kutluyoruz. Bu zamana kadar böyle bir şey yaşanmadı. Bizler istediğimizi alıyoruz. Her türlü düşüncemiz dinleniyor. Sayın Cumhurbaşkanımız birebir özellikle muhtarlara çok önem veriyor. Muhtarlık birimleri kuruldu. Anında cevap geliyor. Hiç kimsenin muhtarın müracaat ettiği bir evrağı cevapsız bırakma şansı hiç yok. Geçmişte böyle bir şey yoktu. Şimdi, 'Bugün git, yarın gel' yok. Eksikliklerimiz vardır ama zaman içerisinde hepsi yapılacak."


(AA)