Kdz. Ereğli'de başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarikat tuzağına düşmek istemeyen üniversite öğrencilerinin ilk durağı oluyor.

ÇYDD'nin yöneticileri Erdemir'in ücretlerde yüzde 35 indirim yapmasıyla çalışanlardan gelen katkının büyük oranda azaldığına dikkat çekerken "bağış severlerin öncelikle eğitim konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz" sözleriyle çağrıda bulundular.

Kdz. Ereğli'de iki dernek var ki, yüksek öğrenimini yapmak isteyen ve bu süreçte de burs bulabilmek için çırpınan öğrenci ve velilerinin ilk adresi oluyor. Çocuklarının tarikat tuzağına düşmesinden endişe eden veliler bu konuda duyarlı olduklarını ifade ederken "çocuklarımızın Cumhuriyetimize layık evlatlar olmasını istiyoruz" sözleriyle duygularını dile getiriyorlar.
Atatürkçü Düşünce Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kdz. Ereğli'deki şubeleri üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencilerin okul tercihlerinin sonuçlanmasının ardından burs talebinde bulunan veli ve öğrencilerin yoğun talebiyle karşı karşıya kaldı.
Bu konuda bilgisine başvurduğumuz Çağdaş Yaşamı Desteklere Derneği'nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı Günay Sevim, burs talep başvurularındaki yoğunluğu doğrulayarak "Biz sadece 125 TL burs verebiliyoruz. Çok ama çok yoğun bir talep var.
Bu ilçeye gelen öğrencilerle ilgilenmeye ve onların eğitim ve öğretimine katkıda bulunmaya çalışırken, devlet yurduna giremeyenler için de özel yurtların yöneticilerine giderek indirim yapmaları için çalışma yapıyoruz. Durum gerçekten çok önemli. Her vatandaşın bu konuda sorumluluğunun bilincinde olmasını ve bizim gibi dernekleri desteklemelerini, bağış severlerin öncelikle eğitim konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz.
Erdemir'de çalışanların ücretlerinden yüzde 35 kesinti yapmaları bizleri de çok zor durumda bıraktı. Erdemir'de iki kişi bir araya geliyor ve bir çocuk okutuyordu.
Şimdi bu olay da kesintiye uğradı. Bu nedenle 'şimdi eğitime sahip çıkma zamanı' diyerek çağrıda bulunuyoruz" dedi.