Seçimle iş başına gelen AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar yapacağı çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

 

“Rehavete kapılmadan tüm arkadaşlarımın ‘seçim bitti, artık yatma dönemi’ değil, artık hizmet döneminin başladığını bilmelerini istiyorum” diyen Uçar, “Arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak’a yapılacak tüm hizmetlerin takipçisi olacağız. Arkadaşlarımızı kucaklayacağız, bize bir adım gelene, biz mutlaka iki adım gideceğiz. Teşkilat ahlakı ve teşkilat disiplini de bunu gerektiriyor” dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanı Hamdi Uçar seçim çalışmalarını ve kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Başkan Hamdi Uçar konuşmasında şunları söyledi;  “Partimiz bir süreçten geçti, bir kongre süreci yaşadık. Bu süreç çok çekişmeli ve çok renkli oldu. Süreci tamamlayarak siyasetin hararetini söndürdük. Bundan sonra geçmişte de dile getirdiğimiz gibi, ‘Durmak yok, yola devam’ sloganımızla, yeni oluşan Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte bölgemize, ilçelerimize ve beldelerimize hizmet vermek amacıyla kollarımızı sıvayarak yola çıktık. Kongreler, siyasi partilerimizin kurumsal yapılarının daha güçlü ve verimli olabilmeleri için önemli süreçlerden biri. Bunu da AK Parti olarak  Cumartesi günü yapılan kongrede ortaya koyarak gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte daha güçlü kadroyla bölgemize hizmet edeceğiz. Sürecin çok sıkıntılı ve sancılı olduğunu belirttim, ama sonuç olarak çok güzel bir kongre ve seçim oldu. Salonda AK Parti’ye ve AK Partililere yakışır bir kongre yaşadık. Çekişme oldu, yarış oldu. Yarışın olduğu yerde mutlaka kalite olur. Çok kaliteli bir kongre yaşadık. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli... Ticari ve sosyal hayatları başta olmak üzere yaşadıkları mekanlarda kendi çevrelerine hizmet ederek destek veren arkadaşlarımız bundan sonraki süreçte AK Parti şemsiyesi altında bölgemize hizmet etmek için çaba sarf edecekler.”

 

“HEDEF 2011 GENEL SEÇİMLERİ”

“Oluşturduğumuz yeni Yönetim Kurulumuzla birlikte, 2011 yılındaki genel seçimlerdeki hedeflerimize ulaşabilmemiz için şimdiden çalışmamız gerekiyor. Hiçbir zaman rehavete kapılmadan tüm arkadaşlarımın ‘seçim bitti, artık yatma dönemi’ değil, artık hizmet döneminin başladığını bilmelerini istiyorum. Arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak’a yapılacak tüm hizmetlerin takipçisi olacağız. Merkezi hükümetimiz başta olmak üzere milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte üç sac ayağından oluşan hizmetleri, bölgemize taşımaya çalışacağız. Bu önemli üç sacayağından bir tanesinin eksik olması halinde bu hizmetleri getirmeniz mümkün değil. İşte bizler de merkezi hükümetimiz, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte el ele vererek ve gecemizi gündüzümüze katarak bölgemizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getireceğiz. İlk olarak Karaman-Zonguldak arasındaki duble yolu hemen faaliyete geçireceğiz. Bunun yanında bilindiği gibi 21 Temmuz 2009’da ilk uçağın havaalanına inerek, uçuşlara başlayacak olması büyük önem verdiğimiz projelerimiz arasında. İktidarımız döneminde büyük emek verdiğimiz projemizin hayata geçecek olması, bizlere oldukça heyecan ve azim veriyor. Yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Sorumluluğumuzun bilinciyle bu hizmetlere imza atacağız.”

 

“HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”

“Teşkilat içerisinde hiçbir zaman bölünme ve parçalanmalara yol açacak söylem ve eylemlerin içerisinde olmayacağız. Seçim sonrasında çıkan neticeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini, biz de aynı konumda olsaydık, bizim de aynı düşüncelere sahip olduğumuzu daha önce söyledim. Arkadaşlarımızı kucaklayacağız, bize bir adım gelene, biz mutlaka iki adım gideceğiz. Teşkilat ahlakı ve teşkilat disiplini de bunu gerektiriyor. Biz parti içerisindeki yapıya ve disipline uyarak AK Parti’nin Zonguldak’taki başarısı için gecemizi gündüzümüze katacağız. Önümüzdeki günlerde toplantılarımızı yapacağız. Delegelerimiz ve kazanamayan listeyle birlikte kucaklaşma yemeği düzenleyerek partili bütün arkadaşlarımızı programlarımıza davet edeceğiz. Arkadaşlarımızın da bu davetimize katılmalarını ve desteklerini bekliyoruz. AK Parti’nin kimliğinin içerisinde yatan olguda birlik ve beraberliktir. AK Parti iktidara geldiği gün Türkiye’de huzur ve istikrar sağlandığı için başarı sağlandı. Huzurun ve istikrarın sağlanamaması halinde başarının gelmesi mümkün değil.” Cuma günkü ilk Yönetim Kurulu toplantısıyla görev dağılımı yapacaklarını ve alanlara inerek teşkilat çalışmalarına start vereceklerini sözlerine ekleyen AKP İl Başkanı Uçar, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

 

“KOCABACAK İSTİFA ETTİ”

“Yönetim Kurulu Üyeniz İsmail Kocabacak ile ilgili Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edildi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Uçar, “İsmail Kocabacak, Demokrat Parti’nin üyesi değildir. Cuma günü istifa ederek partimize üye olmuştur” dedi.

 

BÜROKRAT BENZETMESİ!

“Atamayla İl Başkanı olmuştunuz. Şimdi ise seçimle koltuğa oturdunuz. İkisi arasındaki fark ne?” şeklinde soruya Başkan Uçar, “Bu olay, ‘vekaleten görev yapan bürokratla, asaleten görev yapan bürokrat’ gibi bir şey” cevabını verdi.

 

“SEVİLEN VE SAYILAN İNSANLAR”

“Başbakan ve Genel Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Devletle iş yapanları yönetiminize almayın’ şeklinde bir söylemi oldu. Ancak sizin yönetiminizde böyle kişiler var. Neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki soruya Uçar, “Başbakanımızın böyle bir talimatı yok. Temennisi var. Zonguldak’ta sevilen, sayılan insanların bu ailenin içinde olmasının bizce bir mahsuru yok. Sadece Zonguldak’ta değil, kongrelerine katıldığım illerin yönetim kurullarında da böyle insanlar var” dedi.

 

“ÜYELİKTEN SİLİNME OLMAZ”

“Parti Kurucusu, eski İl Başkanı ve İl Başkan Adayı M.Celil Uzun’un parti üyeliğinin silindiği ve Genel Merkez tarafından üyeliğin görülememesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Uçar, “Öyle bir şey olması mümkün değil. Üyelik silinmesi, bilgisayardan silmeyle olmaz. Üyelik silinmesi için üyenin istifa etmesi sonrası hangi ilçe veya beldeye bağlıysa Yönetim Kurulu kararıyla olur. Yoksa siz bilgisayara girerek hiçbir şahsın üyeliğini silemezsiniz. Muhtemelen T.C.Kimlik Numarası’nda bir yanlışlık vardır. Ama arkadaşlarımız Genel Merkezimizle görüşecek. TC Kimlik Numarası’nı alıp, bakacaklar” diyerek cevap verdi.

 

“ÇİFT LİSTE, SEÇİCİLİĞİ ARTIRDI”

“Tek listeye seçimlere gidilmesi için yapılan çalışmalara ne diyorsunuz?” şeklindeki soruya Uçar, “7 Haziran’daki ertelenen kongre öncesi ve beni Celil Uzun’u, Genel Merkez çağırdı. ‘Tabandan gelen insanların oluşturacağı bir liste yapın’ dediler. Celil Uzun’un listesine biz 8 kişi, Celil Uzun da bizim listemize 7 kişi verecekti. Toplam tabandan gelen 15 kişi listelerimizde olacaktı. Ancak Celil Bey, bunu kabul etmedi. Bu nedenle kongremiz ertelendi. Karşı taraf iyi niyetli değildi. Bize, ‘Yüzü eskimişleri listenizse almayın’ diyenler, seçim kaybetmiş, yüzü eskimişleri listesine aldı. Aslında çift liste olması nedeniyle daha seçici olduk. Listeye girmek isteyen 68’e yakın arkadaşımız vardı. Bunların 40’ını listemize dahil ettik. Genel Merkezimiz listede 10 bayan olmasını istiyordu, bizim listemizde şuan 8 bayan var” dedi.

 

“GÖREVİNİ YERİNE

GETİRMEYENE GEREKENİ YAPARIZ”

“Seçimde sizi desteklemeyen başkanları görevden alacak mısınız? Örneğin Gençlik Kolları Başkanı gibi” sorusuna Başkan Uçar, “Biz 85 oyla seçimi aldık. Bu fark küçümsenecek bir fark değil. Tabandan gelen bir adayla yarıştık. Trabzon ve Samsun’da mevcut başkanların seçim kaybettiği bir zamanda biz seçim kazandık. Gençlik Kolları Başkanımız, karşı listeyi destekleyeceğini bize söyledi. Münafıklık yapmadı. Bizim görevden alma gibi bir girişimimiz yok. Ona kalmış. Herkes görevini yapacak, çalışacak. Partiye haftada bir-iki kere gelmekle olmaz. Eğer görevlerini yerine getirmezlerse, biz de gerekeni yaparız.”