Kdz. Ereğli ilçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, Gökçebey  Bakacakkadı Beldesinde bulunan  100. Yıl Atatürk Hizmet  Köyü Tesislerinde bazı fidanların satışa sunulduğunu bildirdi.
Hakan Tekin bu konudaki yazılı açıklamasında şöyle dedi:
"Zonguldak ilimiz doğal bitki örtüsü içinde yer alan kestane ağaçlarında, son yıllarda dünyada olduğu gibi İlimizde de çok sayıda kurumalar sonucu ölümler oluşmuştur. Kestane ağaçlarında oluşan hastalığın yok edilmesine yönelik araştırmalar ve dayanıklı fidelerin yetiştirilmesi çalışmaları Zonguldak Özel İdaremiz öncülüğünde Bartın Orman Fakültesi ve Moskova Pedagoji Üniversitesi işbirliği ile yürütülerek olumlu sonuçlar elde edilmiştir.
Bu çalışmalar sonucu elde edilen kansere dayanıklı 4-5 yaşlarında tüplü kestane fideleri  ve diğer çiçek fideleri  Gökçebey İlçemiz  Bakacakkadı Beldesinde bulunan  100. Yıl Atatürk Hizmet  Köyü Tesislerinde satışa sunulmuştur."
FİDAN FİYATLARI: Kestane fidesi 6, Ortanca  5.75, Gül  4.50,  Kartopu   2.75, Ateş dikeni 2.75,  Berberis  2.50,  Limon otu  3.00,  Manolya  7.50,  Sarmaşık  2.00