Son yüzyılın altın gibi değerli bitkisi “altın çilek” Kdz. Ereğli’de de adeta yok satıyor.  Kentteki bütün aktarlarda en çok sorulan bitki sıralamasında altın çilek birinciliğe yerleşirken, bu konuda Arzum Aktar’ın sahibi Arzu Yılmaz’a sorduk.

Son günlerde zayıflamak isteyenlerin en çok altın çilek kapsülü, altın çilek çayı ve meyvesine ilgi gösterdiğini dile getiren Arzu Yılmaz, altın çileğe olan ilgiyi ise şöyle dile getirdi:


“Altın çileği tercihin birinci sebebi içinde vücuda zarar veren etkenler bulunmaması. Özellikle lecartin maddesi, bu nedenle sağlıklı kilo vermek isteyenler için tercih sebebi oluyor.
Altın çilek ayrıca, acıkma hissini azaltıp tokluk hissi veriyor. Şeker oranını dengeleyip iştahı bastırıyor. Hızlı bir şekilde yağ yakma işlemini gerçekleştiriyor. Güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici. Diyabet hastalığına da iyi gelen altın çilek, bağırsak sistemindeki parazitlerini de yok ediyor. Yağların enerjiye dönüşmesini sağlayan altın çilek, kan dolaşımını hızlandırıp yaşlanmayı da geciktiriyor.”