Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede en büyük başarı kuşkusuz sağlık personelinin. Salgın ile mücadelede en ciddi tedbirlerin pek çok büyükşehir yanı sıra Zonguldak il genelinde de alındı. Sağlık personeli süreci büyük bir özveri ile atlatıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın sterilizasyon ve dezenfeksiyon ihalelerini yapmama kararı alması Zonguldak il genelinde 86 kişinin işsiz kalması ile karşı karşıya bıraktı.

Kdz.Ereğli'de Ağız ve Diş Sağlığı'nda 4 olmak üzere toplam 27 olurken yaşanabilecek mağduriyet AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar'a iletildi.

Süreçteki özverili çalışmaları ile alkışlanan sağlık çalışanlarının kadroya alınarak başarılarının taçlandırılması bekleniyor.

Konuya ilişkin ise şu ifadeler yer alıyor:

"Kadrosuz Ameliyathane, sterilizasyon ve dezenfeksiyon personelleri işşiz mi kalacak?

2018 yılında taşerona verilen kadroda üvey evlat muamelesi gören ve kadrosu verilmeyen ameliyathane sterilizasyon dezenfeksiyon personelleri 01.01.2021 tarihinde işşiz kalmakla yüz yüzeler.

Sağlık Bakanlığının sterilizasyon ve dezenfeksiyon ihalelerini yapmama ve işi sağlık tesisinin kendisini yapacağı yönünde ki yazı tüm hastanelere gönderildi.

Ameliyathanede direk hasta sağlığına hizmet veren, hastanın ameliyathaneye alınıp ameliyat bitimine kadar ameliyathane teknikeri gibi emek veren, yoğun bakım enfeksiyon hastaları gibi kritik alanlarda da hizmet veren bu emekçileri böyle bir zaman da kapıya koymak kamu vicdanına ters bir olgu değil midir? Alkışladık günlerce ama şimdide sahip çıkma zamanı. Türkiye geneli bu kadar sağlıkçı işşiz bırakılamaz. Sayın devlet büyüklerinin kadro verirken boynu bükük bıraktığı bu işçilere kadro vermesi beklenirken işşiz mi kalacaklar çelişkisi hepimizin ayıbıdır"