Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği, Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki şehit madencilerinin ailelerini bir araya getirdi.

Dernek Başkanı Çetin Yiğit, ülke genelinde 400 maden şehidi yakınının kamu kurum ve kurumlarında Eylül ayından itibaren istihdam edilmeye başlanacağını, TTK'ya işçi alımında da kontenjan talebinde bulunacaklarını söyledi.

   

Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, ülke genelinde 400 maden şehidi yakınının kamu kurum ve kurumlarında Eylül ayından itibaren istihdam edilmeye başlanacağını söyledi.

 

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA İSTİHDAM

Yiğit, Kdz.Ereğli-Alaplı karayolunda hizmete giren Manzara Cafe'de, Zonguldak, Karabük ve Bartın'daki maden şehidi ailelerinin yakınlarının katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan "Torba tasarı"nın 65. maddesine göre, 10 Haziran 2003 ile 13 Mayıs 2014 tarihlerinde kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının eş ve çocuklarından biri, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri olmak üzere toplam bir kişi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceğini belirtti.

 

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Bu haktan Zonguldak, Bartın ve Karabük'te toplam 191, ülke genelinde ise 400 kişinin faydalanacağını anlatan Yiğit, şunları söyledi: "Bu haktan faydalanan maden şehitlerinin yakınları için son derece mutluyuz. Faydalanamayan maden şehitlerinin yakınları için ise mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde hak sahipleri valilikte yapılacak komisyon toplantısının ardından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları gerçekleştirilecek. Eylül ayından itibaren de çalışma hayatına başlayacaklar. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz"

 

KONTENJAN İÇİN TALEPTE BULUNACAKLAR

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımında maden şehitlerinin yakınlarına kontenjan tanınması için girişimde bulunacaklarına değinen Yiğit, "Bu talep yerine getirilirse sorunumuz çözüme kavuşmuş olacak. Bakanlık nezdinde yaptığımız girişimlerde bu yönde bizlere de sözler verilmişti. Biz sözlerin tutulacağına inanıyoruz. Kimse endişe etmesin, umutsuzluğa kapılmasın" dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

2015 Yılında hizmete giren derneğin, Türkiye genelindeki maden şehitlerinin ailelerini bir araya getirmeyi başardığını, bu doğrultuda çalışmalara aynı kararlılıkla devam edeceklerini ifade eden Yiğit, birlik ve beraberliğin korunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi, dernek üyelerine katılımlarından ötürü de teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)