Beynindeki tümör nedeniyle 8. sınıftan itibaren eğitimine ara vermek zorunda kalan 16 yaşındaki Öznur Yağız için başlatılan yardım kampanyasına yine ilk katkı Yazıcıoğlu Şirketler Grubu’ndan geldi.

 

İlçedeki bir derneğin başlattığı yardım kampanyası ile ilgili olarak Öznur Yağız’ın Abdi Köyü’ndeki evine giden İrfan Yazıcıoğlu’na kızının durumuyla ilgili olarak bilgi veren baba Hüseyin Yağız gelişmeleri şöyle ifade etti:

 

“Kızımın beyninde tespit edilen tümör nedeniyle, imkânlarımız dâhilinde bir süredir Ereğli’de tedavisini sürdürdük. Doktorların, ameliyatla kızımın bu tümörden kurtulabileceğini söylemeleri ve İstanbul’a sevk etmeleri üzerine hemen arayış içerisine girdik. Kendim inşat işçisi olmam nedeniyle sürekli olarak çalışmam söz konusu değil. Ameliyat masraflarının 5 bin TL’yi bulabileceği söylendi. Bu parayı toparlamak için hemen girişimlere başladık. Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, kızımın durumuna büyük bir duyarlılık göstererek yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren ve ileri günlerde de destek vermeyi düşünen tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Kızım, 16 Eylül Perşembe günü İstanbul’da ameliyat olacak. Kızımın eski sağlığına kavuşması ve eğitimine kaldığı yerden devam etmesi, en büyük istediğimdir.”

 

İLK DESTEK YAZICIOĞLU’NDAN

Yazıcıoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Arslan ve Adem Çetinkaya ile birlikte, bayramın 3. günü Öznur Yağız’ı Abdi köyündeki evinde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti ve şirket adına katkı yaptı.

Öznur Yağız’ın tedavi sürecini yakından takip edeceğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Öznur kızımızın eski sağlığına kavuşması en büyük temennimizdir. Hastalığından geç haberimiz oldu ama bundan sonraki tedavisini yakından takip ederek, üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arslan ise Öznur’un eski sağlığına kavuşacağına inandığını belirterek, açılan yardım hesabına maddi olarak destek verenlere teşekkür etti. Öznur’un ameliyatı ve ameliyat sonrasındaki tedavi sürecinde de ailesinin paraya ihtiyacı olacağını vurgulayan Arslan, hayırsever vatandaşların yardımlarını sürdürmeleri talebinde bulundu.

Öznur Yağız için “FORTİS BANK KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ’nde TR 52 0007 1002 3130 0006 661TRL” IBAN numaralı yardım hesabı açıldı.