Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına AKP'den aday olacağını açıklayanlar arasına belediye meclis üyesi Yusuf Kalay da katıldı. Belediye Başkanının 2007 yılında DYP'den Milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesiyle bu makama meclis üyeleri arasından seçilerek getirilen Murat Sesli'nin 2014 yerel genel  seçimlerinde 'AKP'nin Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayıyım açıklamasından sonra, bu kez de Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ortaya çıktı ve açık açık adayım sözünü Belediye meclis toplantısında dile getirdi.

Yusuf Kalay, Kdz. Ereğli Belediyesi'nin olağanüstü toplantısında Yalı Caddesi'ndeki göçüğün onarılması için hazırlanan projeyle ilgili olarak İller Bankası'ndan 2 milyon 500 bin TL'lik kredi kullanılması talebine hayır oyu verirken, '2014 yılında belediye başkanı ben olacağım. Bu nedenle borçlu bir belediye devralmak istemiyorum' sözleriyle de açıklık getirdi.

AKP'de şu anda açık açık Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına 'adayım' diyen iki kişi bulunuyor.  Diğer yandan bu partide, kariyer sahibi, genç, üniversite mezunu aday ve adaylar konusunda bir çok isim gündemde tartışılıyor.