Zonguldak'ta simitçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan mobilya ustası İbrahim Bilge (43), bir günlük gelirini Vanlı depremzedelere bağışlama kararı aldı.
Çocuğu kanser tedavisi gören, iki çocuk babası Bilge, sağlıktan faydalanmak için 10 günlük sigorta ücretini simit satarak karşılamasına rağmen, soğuk kış şartlarında çadırda yaşayan çocukları görünce ailece yardım kararı almış.
Zonguldak'ta 'Simitçi Dede' lakaplı babası Adem Bilge'nin yanında 25 yıldır simitçilik yapan İbrahim Bilge (43), Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Depremzedelerin halini evde seyrederken, ailece biz de dram yaşıyoruz. Eşim, bu konuda fikir verdi, ben de gönüllü olarak tezgâhımın bir günlük gelirini Van'daki depremzedelere bağışlayacağım. Akşam da Ziraat Bankası hesabına yatırdığım dekontu vatandaşlar görsün diye tezgâhıma asacağım. Bunu yapmaktan dolayı gururluyum, huzurluyum. Oradaki insanlara, çocuklara içimiz sızlıyor. Bu bizim insanlık görevimiz. Biz bir imtihandan geçiyoruz. Bugün onların başına, yarın bizim başımıza. Allah kimseye de böyle bir afet vermesin. Evlerini terk ediyorlar, soğukta kalacak yerleri yok; çok zor durumdalar. dedi.  Kendisinden simit alan müşterilerini, Bugünkü aldığınız simidin parasını Vanlı kardeşlerimize gönderiyoruz. Akşam dekontu asacağım. şeklinde bilgilendirme üzerine, vatandaşlar daha fazla sayıda simit alarak kampanyaya destek veriyor. Simitçi dede tezgâhından simit alan bir vatandaş, Vanlı depremzedeler için gösterilen duyarlılığa teşekkür ederek, Süper bir uygulama. Çok güzel! dedi.
Asıl mesleği mobilyacılık olan Bilgin, işleri kötü gidince babasının yanında simitçiliğe başlamış. 
Kendi çocuğunun hastalığı nedeniyle çocuklara karşı ayrı bir duyarlılığı bulunduğunu anlatan Bilge, şunları söyledi: Ben aslında mobilya ustasıydım. Simit tezgâhına babam bakıyordu. Fakat sonradan işler bozulunca ben tekrar tezgâha dönmek zorunda kaldım. O arada çocuğum rahatsızlandı, şu anda Hacettepe kontrolünde kanser tedavisi görüyor. Çocuklara karşı duyarlılığım daha fazladır. Van'daki çocukları gördükçe içim parçalanıyor.
Sigortam bile yoktu. Sağlıktan yararlanmak için 10 günlük sigorta ödüyorum. Bu kampanyayı da bu yüzden yaptım.