8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kutlanırken, Kozlu'da Simitçi Anne lakaplı yürüme engelli yaşlı kadın, her sabah simit tezgahının başına geçerek çalışma azmiyle görenleri şaşırtıyor.

Kozlu'da 4 yıl önce geçirdiği hastalık sonucu sağ ayağı kesilen 58 yaşındaki Havva Yıldızbaş, yardımlarla aldığı protez ayağıyla iki yıldır simit satarak geçimini sağlıyor. Yıldızbaş, protez ayağının arızalı olduğunu ve maddi imkansızlık yüzünden yenisini alamadıklarını ifade etti.
Dünya Kadınlar Günü'nde verilen kırmızı karanfilini tezgâhına asan Havva Yıldızbaş, şöyle konuştu: 58 yaşındayım, 4 buçuk sene önce şeker hastalığı ve damar tıkanıklığından ayağım kesildi. Protez ayak kullanıyorum. Burada simit ve oyuncak satıyorum ama geçimimi sağlayamıyorum. Protez ayakkabım bozuldu. Tamir yaptırmak istiyorum, ama yaptıramıyorum. Yenilenmesi lazım ama yenileyemiyorum. Türkiye'ye sesleniyorum. Bana yardım etsinler. Bunlara durumum el vermiyor. Maddi ve manevi olarak sıkıntımız var. Kirada oturuyorum. Dünya Kadınlar Gününü belediye önünde kutladılar. Kadınlara teşekkür ediyorum.
Eşini bir an olsun yalnız bırakmayarak yardım eden 59 yaşındaki Hasan Yıldızbaş, şunları söyledi: Kozlu Belediyesi temizlik işlerinden emekliyim. Burada kirada oturuyorum. Kirada olduğum için aldığım maaşın çoğu eşimin tedavisi için bankadan çektiğim krediye kesiliyor. Elime kalan çok az bir parayla ne yapacağımı şaşırdım. Simit arabasıyla günlük 20-30 ya da 50 tane simit satacağım ve bunun kârıyla bir ekmek alacağım. Eşime simit satarken yardım ediyorum. Yalnız bırakamıyorum.
Havva Yıldızbaş'tan simit alarak ona destek olmaya çalıştığını söyleyen Atanur Öner de, Genellikle katkımız olsun diye Havva abladan simitlerimizi alıyoruz. Havva abla bizim sevdiğimiz bir ablamızdır. Ayağı sakat, mağdurlar, eşini zaten tanıyoruz. Tabi şimdi Türkiye'nin şartları ortada. Kimisi Dünya Kadınlar Günü'nde çiçek alır kimisi simit satar dedi.