Tüm Türkiye’deki gibi kentimiz emeklisi de kıt kanaat yaşamaya devam ediyor. Yedikleri simiti iki taksitle almaya başladıklarını dile getiren Şenol Sönmez isimli bir emekli, dertlerini şu şekilde sıraladı:

“12 AY ORUÇ TUTUYORUZ”

“Ülkemizde çalışan insanların dertlerini görüyorsunuz. Birçoğu kredi kartı borçlarından dolayı çıkmaza doğru sürükleniyor. Aldığı para az geldiği için evlerine ekmek getirmekte zorlanıyorlar. ‘Çalışanın hali buysa, emeklinin hali ne durumda’ diye merak ediliyor mu? Hükümet; “Nasılsa bu emekliler çocuklarını evlendirmiştir, 60-70 yaşlarındaki insanların da paraya ihtiyacı yoktur” diyerek bize yok denecek kadar az para veriyor. Bu Allah’tan reva mı? Cebimizde bazen 10, bazen 25 kuruş oluyor. O parayla da artık sokaktaki simitçiden, iki taksitle simit alıyoruz. Şu sıralar Ramazan ayının içerisindeyiz. Tüm Müslümanlar oruç tutmaya başladı. Fakat emekliler zaten 12 ay boyunca oruç tutuyor.”

Bir diğer emekli Nihat Kara ise şunları söyledi:

“SEFALETLE PENÇELEŞİYORUZ”

“Şu sıralar TBMM’deki ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışılıyor. DTP’liler Meclis’in açılmasıyla bu yönde bir soru önergesi vereceklerini söylediler. Meclis’tekiler hala bunlarla uğraşadursun, biz de sefaletle pençeleşmeye devam edelim. Hükümetin bir an önce aklını başına toplaması ve emeklilere yönelik yeni zamlar yapması gerekiyor. Yoksa halimiz duman.”