Zonguldak Kızılay Kan Merkezi, merkez ve ilçelerde düzenlediği kan bağışı kampanyalarına devam ediyor. Dün Sınav Dershanesi’nde yapılan kan bağışı kampanyasına, dershane öğrencileri büyük destek verdiler.
Kızılay Kan Merkezi Doktoru Murat Babalık, bireyin bilinçlendirilmesi açısından dershanelerde yapılan kampanyanın önemini vurgularken, şunları söyledi;
“GENÇLER BİZE ÇOK
YARDIMCI OLDULAR”
“Zonguldak’taki dershanelerin tümünde kan bağışı kampanyası düzenlemeye başladık. Dershanelerde yaptığımız kampanyaların ikincisini yapıyoruz. Sınav Dershanesi’ndeki yöneticilerimize, hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizi güzel bir şekilde ağırlıyorlar. Kan bağışı kampanyamız oldukça verimli gidiyor. Gençler bize duyarlı olduklarını gösterdiler. Gençlerin 18 yaşını yeni doldurdukları için, kan bağışı ile karşılaştılar. Kan bağışının ne olduğunu, kana ihtiyacın nasıl giderildiğini birey açısından bilinçlendirilmesi yönünden, dershanelerde yaptığımız kampanya bizim için çok önemli. Bir şekilde kan bağışı gönüllüsü kazanıyoruz. Gençler bize çok yardımcı oldular. Dershane yetkililerine teşekkür ediyorum.” Sınav Dershanesi Müdürü Halil Vecdi Ilgın ise, bu kampanya ile gençlere daha çok güvendiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Kızılay’dan böyle bir güç birliği teklifi bize yapıldığında, demokratik bir anlayış çerçevesinde bunu gençlerimizle paylaştık. Gençlerimiz bu talebi çok heyecanlı ve sevinçli bir şeklide karşıladılar.
Bu da beni bir eğitimci olarak sevindirdi. Bunu hayatlarında yaşayanlar bilir. Toplum olarak kan problemleri ile karşılaştığımızda büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Bunun aşılması anlamında çok büyük bir bilinçlenme olduğunu düşünüyorum.
Gençlerimizden kan veremeyip de buradan üzgün ayrılanlar olduğunu görmek beni çok heyecanlandırdı. Gençler adına çok sevindim. Onlara güvenimiz bir kat daha arttı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin gerçekten bir teminat olmayı hak ettiklerini de gözlemledim.  Çok sevinçliyim Kızılay’daki arkadaşlarıma böyle bir kampanya yaptıkları için teşekkür ederim.”