CHP Kdz. Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Sadri Özgen Elmasay yazılı bir açıklama yaparak, KPSS sınavlarında ortaya çıkan kopya olaylarını eleştirdi.

Elmasay açıklamasında şöyle dedi:

7 aralık 2012 tarihinde yapılan  KPSS sınavında ÖSYM'nin 2010 yılında ortaya çıkan kopya skandalından sonra aldığı en önemli tedbir her adaya özel tamamen birbirinden farklı soru kitapçığı yayınlamak olmuştur. Bütün bu tedbire rağmen diha ve beyaz kalem yayınlarının internette yayınladığı sınav sorularının sıralaması ve şıklarının bile aynı dizilimde olması soru kitapçıklarının bir tanesinin sınavdan önce dışarı çıkmasının kanıtıdır.üstelik dışarı çıkan bu kitapçık herhangi bir adayın değil sınav sorularını hazırlayan ÖSYM'nin kitapçığıdır. 

Birbiri ardına ortaya çıkan bütün delillerin karşısında başbakanın hiç bir açıklama yapmadan sınav temizdir açıklaması gelinen noktada artık sınavların ÖSYM'nin arka bahçesinde sınavları yandaş kesimler için yapıldığının açık kanıtıdır. 

Bütün bu olanlar karşısında memur adayları ve öğretmenler olarak haklarının gasp edilmesine karşı sessiz kalmayarak 90 bin 450 kişinin haklarını en iyi şekilde savunulması gereği olup bu yönde CHP olarak gençlerimizin emekleriyle beraber sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz. 

Sınav iptal edilinceye kadar tepkimizi sürdüreceğimizi ÖSYM başkanının görevden alınmasını, sorumluların cezalandırılması, kopyaya karışan bütün adayların kamu haklarından mahrum bırakılması talep ediyoruz ayrıca her sınavda oldugu gibi ÖSYM Başkanı Ali Demir inkâr politikasını yine sürdürmektedir. Ali Demir bu tutumuna son vererek hakkını veremediği o koltuktan bir an önce istifa etmelidir. ÖSYM sınav komisyonun değişmesinin şart olduğunu bu konuya sadece KPSS'ye bakarak varmadığımızı daha önce yapılan onlarca sınavın ÖSYM'de sızıntı olduğunun göstermesi açık ve nettir. 

Genç kardeşlerimizin hakları konusunda sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirterek artık sınavların ÖSYM 'nin arka bahçesinde değil adil şekilde emek karşılığında yapılmasını ve bu çerçevede haklarımızı sonuna kadar sürdüreceğimizi bildirir genç kardeşlerimize saygılar sunarız..