Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında 290 ilköğretim öğrencisine gönüllerince bir gün geçirtti.

 

Aralarında Umut Evleri'nde kalan öğrencilerinde bulunduğu çeşitli ilçe ve beldelerden gelen öğrenciler ile Belediye Sineması'nda Don Kişot adlı çizgi film izlettirildi Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile görevli eğitimcilerin gözetiminde yapılan etkinliklerde öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay  etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

Avrupa Birliği Bilgi Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında geçmiş dönemlerde pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Bu kez Kocaeli Sanayi Odası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde öğrencilerimize yönelik bir etkinlik gerçekleştirdik. 290 öğrencimizin katılımı ile onlara gönüllerince bir gün yaşattığımızın kanaatindeyim, destek ve ilgilerinden dolayı eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

 

AB Delegasyonu tarafından desteklenen, AB'nin tanıtılmasının amaçlandığı etkinlik hakkında bilgi veren Kocaeli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü ve Çevre Uzmanı Aynur Hacıfettahoğlu yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

 

AB Delegasyonu tarafından desteklenen sanayi ve TSO'larda bulunan AB Bilgi Merkezleri, AB Bilgi Noktaları ve dokümantasyon merkezlerinin destek vermesi sonucunda bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu projede amaç çocuklara, gençlere, üniversite öğrencilerine ve halka yönelik etkinlikler yaparak AB'yi tanıtmaktır. Bunun için kültürel etkinlikler, seminerler, konserler gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. AB Bilgi Merkezlerinden yararlanarak, TSO'larda bulunan AB Bilgi noktasını güçlendirilmesi kapsamında gerçekleştiriyoruz bu etkinliği. Kimsesiz çocuklar ve diğer okullardan gelen çocuklara öncelik gerçekleştiriyoruz. Özellikle hiç sinemaya gelmemiş çocukları getirdik.