Ormanlı Beldesi Sinitli ilkokulu/Ortaokulu tarafından  TUBİTAK 4006BİLİM FUARI gerçekleştirildi. Okul bahçesinde açılan fuara, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, Gazetemizin Kurucusu Celal Bozkuş , çevre okulların öğretmen ve yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolu” çervesinde ülke genelinde yapılan “TUBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJESİ”ne okul olarak katılındı. Bu kapsamda yapılan ilk başvurunun TUBİTAK tarafından kabul edilmesinin ardından, öğretmen ve öğrencilerin yoğun bir çalışma temposu içine girerek 50 bilimsel projenin ortaya çıktığını fuarın açış konuşmasında ifade eden okul Müdürü Reşat Atar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulumuz bu düşünceden hareketle öğrencilere sosyal, sportif, bilimsel, akademik heralanda her zaman imkan ve fırsat sunmaya çalışmıştır. Bu kapsamda okulumuz bu sene TUBİTAK “Bu benim eserim projesine” matematik ve fen alanında 9 proje ile katılmıştır.

 

Bu projelerden fizik alanındaki projemiz Ankara bölge sergisine kalarak  Zonguldak ilimizi burada temsil etmiştir.  Okulumuz son iki yıllık süreçte öğrencilerinin akademik başarılarını artırmaya yönelik toplam kalite çalışmaları da yapmıştır. Bu çalışmalar neticesinde okulun akademik başarısı 2 yıllık süreçte yüzde 13’den yüzde 40’a çıkmıştır. Okulumuzun toplam kalite yönetimi alanında ekip dalında yaptığı bu çalışması toplam kalite yönetimi çalışmaları ödül sürecinde ilçe birincisi, il ikincisi olmuştur. Okulumuz bugün olduğu gibi her zaman çalışmalarını aynı kararlılık ve gayretle öğrencilerimiz için sürdürecektir.” Okul müdürünün ardından projeye emek verenlere plaket verildi ve fuar gezildi. Bu gezi sırasında projelerini tanıtan öğrencilere çeşitli sorular yöneltilerek ayrıntılı bilgiler de talep edildi.