** Kdz. Ereğli'de yoksullara dağıtılacak kömür dahil toplam 3 bin 500 tonluk talebi karşılamak için Kandilli'deki TTK Armutçuk Müessesesi var gücüyle çalışıyor. Mevcut üretimin devam etmesi durumunda Ocak 2012 sonuna kadar dağıtımın devam edeceği öğrenildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kömür alabilmek isteyen vatandaşlar da sıra da, parasını yatırıp bir an önce evine kömürünü götürmek isteyenler de sırada. Anlaşılan şu ki, Kdz. Ereğli'de kömür kuyruğu var.

Kandilli'deki TTK Armutçuk Müessesesi'nde üretim konusunda yapılan tüm çalışmalar da piyasanın talep ettiği kömürü karşılamaya yetmiyor. Müessese yetkilileri valilikten gelen emir doğrultusunda haftanın 5 günü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın talep ettiği kömürleri teslim etmeye çaba gösterirken, haftanın cumartesi günleri ise halk satışı kömür teslimatı yapılabiliyor. 413 TL'yi bankaya yatırarak makbuzu alan vatandaş Kandilli'ye giderek kömür satış bürosuna makbuzu vererek faturasını teslim aldıktan sonra bir kamyoncuya faturayı verip kömürünü nakletmesini istiyor. En çok 5 ton kömür satın alabilen vatandaş, TTK Armutçuk Müessesesi'nin güvenlik biriminin verdiği güne göre kömür yolu gözlerken, cumartesi günleri ancak 100-120 ton arası kömür halk satışı olarak teslim edilebiliyor.

TTK Armutçuk Müessesesi'ndeki üretim artışı veya azalmasına karşı verilen teslimat günlerinde kimi zaman izin zorunluluktan dolayı bazı sapmalar olabiliyor.   Müessesenin şu ana kadar 3 bin 500 ton olan siparişin ancak 500 tonunu karşılayabildiği ve üretim bu kapasitede gittiği takdirde 2012 yılının ocak sonuna kadar dağıtımın devam edebileceği belirtildi.