Kdz.Ereğli Belediyesi katlı otoparkında yeni düzenlemeler tamamlanırken özel araçlar 3 TL karşılığında park edebilecek. Fiyatın biraz daha uygun olabileceği belirtilirken katlı otoparkın çevresinde de yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan kargaşa ve başıboşluğunda düzene sokulması isteniyor.

Ereğli Belediye Katlı Otopark'ta yeni düzenlemeler yapıldı. Katlı Otopark'ta gelen minibüsler için ayrılan katlar yeniden düzenlenirken, vatandaşların kapasiteli özel araçlarını da 3 TL karşılığında park edebilmelerine de imkan sağlandı. Akşam havaların kararmasının ardından ışıklandırma sisteminin yetersiz olması gerekli güvenlik önlemlerinin de tam alınamaması kargaşaya neden oluyor. Yetkililerin binanın sadece içi ile değil çevresinde de yaşanan aksaklıkların giderilmesi için öncülük yapması bekleniyor.
Konu ile ilgili verilen bilgilerde, katlı otoparka gelen araçlar, giriş çıkış kameraları ile on-line takip edilebilen bariyerli otopark sistemi ile 20 Temmuz 2010 tarihinden itibaren belediyemiz tarafından işletilmeye başlanmıştır. Giriş ve çıkış katlarının tavan, duvar, kolon boya işleri yapılmıştır. Diğer katların boyama ve düzenleme çalışmaları devam edecektir. Giriş ve çıkış katları yönlendirme okları ve yol çizgilerinin boyanması işleri yapılmıştır. Yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları yapılmıştır. Giriş katına yapılan idare odasının tadilat, boya ve tesisat işleri yapılmıştır.
Otoparka gelen araçların güvenliğini sağlamak için 7 Adet güvenlik kamerası ile her katın görüntülenmesi ve 30 gün süreyle kayıt altında tutulması sağlanmıştır. Zemin katta bulunan minibüs peronları üst katlara alınarak zeminden itibaren üç kat özel araçlar için diğer katlar köy ve belde minibüsleri için düzenlenmiştir. Yeni düzenleme ile özel araçlara 100 adet park yeri tahsis edilerek katlı otoparkın tam kapasite ile çalışması sağlanmıştır. Belediyemize ait otoparklar 20.07.2010 tarihinden itibaren belediyemiz tarafından işletmeye alınmıştır. Otobüs Terminali, Katlı Otopark, Kamyon Garajı, Emniyet karşısı ve sahil taksi yanı otoparklar bilgisayar destekli, yazarkasalı, son teknoloji uygulamalı plaka kayıt sistemli bariyer ve kurt kapanı kontrollü ekipmanlarla yenilenmiştir. Ana caddelerde bulunan yol kenarı açık park yerlerinde sabit parkomatlar kaldırılmıştır. Modern el bilgisayarları ile park eden araçlar kayıt altına alınarak ücretlendirilmesi yapılmakta ve anında termal fişleri kesilerek sürücülere verilmektedir. Abonman uygulaması geliştirilmiş, abonman alan plakaların sisteme kayıtları yapılarak Devrim Bulvarı hariç tüm otoparklardan yaralanmaları sağlanmıştır. Otopark Birim Yetkililerinin ofis bilgisayarlarına kurulan programlarla araç giriş çıkış ve otopark doluluk oranlarının online takibi ve yönetiminin yapılması sağlanmıştır.
Mevcut otoparklarda ya-pılan düzenlemelerle park etme kapasiteleri artırılarak toplam bin adet aracın park etmesi sağlanmıştır. İhtiyaca göre zaman içinde yeni park yerleri düzenlemesi yapılacaktır" denildi.