Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Sıra Yer Tahsisinde” başlığıyla çıkan derginin son sayısında tek sayfaya sığdırılan Filyos Projesi’nin fotoğrafına yer verilirken limanın bitimi beklenmeden bir an önce yer tahsisinin yapılması gereği vurgulandı.

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yayın Organı olan ve 2 ayda bir çıkartılan derginin Ocak-Şubat sayısı çıktı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’in Filyos Projesi’nin geciktirilmeden hayata geçirilebilmesi için yer tahsisinin bir an önce yapılmasının önemine değindiği “Sıra Yer Tahsisinde” başlıklı yazısı kapağa taşınırken, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın “Zonguldak Çok Daha İyi Bir Duruma Gelecek” başlıklı makalesi de dergide yer aldı. Vali Ali Kaban’ın talimatıyla İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü görevlilerinin çalışmasıyla tek sayfaya sığdırılan yüzyıllık projenin fotoğrafı derginin kapağına konulup iç sayfalarda ayrıntısına girildi.

 

TEMASLAR İŞLENDİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay’ın “Şehir Dediğin…” başlığıyla yayınlanan köşesinde bir şehirde olması gerekenler özetledi. Filyos Limanı Projesi’nin 19 Mart tarihinde ihale edilecek olmasıyla ilgili Vali Ali Kaban, Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in görüşlerine yer verilen dergide, Gaziantep’e yapılan ziyaret ve temaslar geniş şekilde işlendi.  ÇATES’in ihalesinin 21 Nisan’a ertelenmesiyle ilgili görüşlere yer verilen dergide Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir’in CNBC-e Televizyonundaki konuşması ve GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın ÇATES’in konumuna dikkat çeken demeci yer aldı.

 

NÜFUS BİLGİLERİ DE VAR

TOBB’daki Akreditasyon Sertifika Töreni haberine geniş yer ayrılan dergide, Zonguldak TSO 1. ve 11. Grup Meslek Komitesi Üyelerince yürütülen çalışma hakkında bilgi verildi. Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulunun çalışmalarıyla ilgili haberlere yer verilen dergide, Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir’in yerel seçim ve Zonguldak Kömürspor ile ilgili düşünceleri “Zonguldak Kazansın” başlığı altında haberleştirildi. 2013 Yılındaki İŞKUR ve nüfusla ilgili bilgilere de yer verilen dergide, Zonguldak’ın ulaşımla ilgili sorunu “Ümüğü sıkılmış şehir…” başlığı altında haberleştirildi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi K Türü Belgeler Memuru Kemal Mert’in arşivinden faydalanılarak “Bir Zamanlar Zonguldak” nostaljisinin yer aldığı dergide yıllar öncesinin Zonguldak’ı fotoğraflarla gözler önüne serildi. Alaplı TSO’nun haberlerine de yer verilen dergide Alaplı Ekonomisi ve Çalışma hayatı anlatıldı.   

 

TÜM ÜYELERE ULAŞTIRILACAK

Gezelim-Görelim sayfasında “Zonguldak’ın oksijen deposu Kızkulak Yaylası” tanıtıldı. Zonguldak’ta bilinen yiyecekler “Zonguldak’ın tatları” başlığı altında 2 sayfada gösterildi. Derginin Sevindik-Üzüldük bölümünde yine son 2 ay içerisinde yaşanan sevindirici ve üzücü olaylara yer verildi. BAKKA’nın 2014 yılı Teknik Destek Programı ile Mart-Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak fuarlar aktarıldı.  Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın dergisi, bundan önceki sayılar gibi Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa Başkanları, Bakan, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile tüm üyelere ulaştırılacak.  

 

(Haber Merkezi)