Çaycuma'ya bağlı Karapınar beldesinde hayırsever iş adamı Rıfat Güpgüpoğlu tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu İlköğretim Okulu ile 8 derslikli Karapınar Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Lisesi'nin temeli atıldı.

Karapınar Çok Programlı Lisesi bahçesinde yapılan temel atma törenine, Zonguldak Valisi Erdal Ata, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma
Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, hayırsever Rıfat Güpgüpoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, şube müdürleri, bazı belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulnulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları gösterileriyle devam etti. Törende öğrenciler şiir okumalarının ardından Kayserili iş adamı Rıfat Güpgüpoğlu bir konuşma yaptı. Güpgüpoğlu, "Biz, çok büyük okullar yapmak yerine zor durumdaki belde ve ilçe okullarına 112 acil servis gibi ek binalar yaparak, kısıtlı durumdaki bu okulları yeniden hayata kavuşturmayı tercih ediyoruz. Eğitime katkıda bulunmak, ailecek hobi haline gelmiş olduğundan artık elimi çocuklarıma verdim. İnşallah onlar devam ettirecekler ve ileriki yıllarda üniversite yaptıracaklardır. Eğitimle ilgilenmemizin sebebine gelince; doğruyu öğrenme ancak eğitimle olur. Babamın matematik öğretmeni olarak her ne ders olursa olsun öğrencilere ders çalıştırması; Büyük Atatürk'ün eline tebeşiri alarak Latin harflerini öğretmeye çalışması. Kur'an-ı Kerim'de ilk inen ayetin 'oku' olması, Bakara Suresi'nde geçen 261 ve 262 sayılı ayetler nedeniyledir" dedi.

Güpgüpoğlu, Milletvekili Köksal Toptan'dan da istekte bulunarak, "İnşaatını yaparak devlete teslim ettiğimiz, hediye ettiğimiz bu binaları yaparken, KDV, stopaj, SSK gibi vergiler ödüyoruz. Bu vergilerden muafiyet verilmesi halinde eğitim gönüllülerine yeni ufuklar açılacaktır diye inanıyorum. Düzeltilirse iyi olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da, Atatürk'ün hedef gösterdiği istikamete doğru hedefe inanarak ve güvenerek yürüdüklerini belirterek, "Burada geriye düşemeyiz, gözümüz hep ileride olmalı. Devletimizi yönetenler, eğitimin önemini çok iyi bildikleri için bütçelerinden en büyük payı her zaman eğitime ayırmışlardır. Eğitimdeki süreç o kadar hızlı gelişiyor ki, eğitim ihtiyaçları o kadar hızlı artıyor ki, 20 milyon ile ifade ettiğimiz eğitim alan insanımız her zaman o kadar çok büyüyor ki, devletimizin imkanı da bir yerde tıkanmakta ve sorunları aşamaz hale gelmektedir. İşte burada hayırsever vatandaşlarımız devreye girmekte ve devletimizin bu eksikliğini büyük bir özveriyle karşılamaktadır. Güpgüpoğlu Ailesini eğitime yaptıkları destekten dolayı yürekten kutluyorum" dedi.

Vali Erdal Ata ise, Türkiye'de 20 milyon, Zonguldak'ta ise 108 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydederek şöyle konuştu:
"Göreve başladığımız tarihten beri hedefimiz, Zonguldak'taki tüm çocuklarımızın daha çağdaş bir ortamda gerekli olan eğitimi almaları ve hayata daha iyi hazırlanabilmeleridir. Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine de ancak eğitime önem verdiğimiz taktirde gençlerimize çağın gerektirdiği ölçüde eğitimle donattığımız taktirde ulaşabileceğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu doğrultuda eğitime katkı veren işadamımızı kutluyorum"

Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, eğitime katkılarından ötürü işadamı Rifat Güpgüpoğlu'na plaket takdim etti. Daha sonra Vali Erdal Ata, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ve işadamı Rıfat Güpgüpoğlu temel atma törenine geçti. Okul inşaatının temelini Rıfat Güpgüpoğlu'nun torunları 9 yaşındaki Efe ve 7 yaşındaki Yiğit Güpgüpoğlu butonlara basarak attı. Yaklaşık 1.5 milyon TL'ye mal olacak ilköğretim ve lisenin ek binalarının 6 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.