Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği 3. olağan Genel Kurulunu Alemdar Gemisi'nde gerçekleştirdi. Genel Kurula Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve dernek kurucuları  katıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda divan başkanlığına Oktay Demiroğlu seçildi. Saygı duruşu, yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması, raporların görüşülüp aklanması, tüzük tadilatının görüşülmesi, Ereğli Belediyesi'ne Gazi Alemdar Müze Gemisinin devrinin tamamlanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi, dilek ve temennilerin ardından yeni yönetim belirlendi.
Tek liste ile gidilen genel kurulda yönetime Halil Posbıyık, Oktay Demiroğlu, Can Canver, Durmaz Demiroğlu, Günay Aydın, Tan Okay, Atilla Akar, yönetim kurulu yedek üyeliğine Yalçın Muharrem Akın, Ali Arıkan, Şemsi Durdu, İskender Özer, Eyüp Bektaş, Denetim Kurulu Nurdan Oğuz, Cevat Aydın, Suat Yazıcı, Denetim Kurulu Yedek Hikmet Deniz, Müyesser Özer ve Ümran Demiroğlu seçildiler.

KURUCULAR ES GEÇİLDİ
Dilek ve temenniler bölümünde 8 Ağustos 2008 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen Gazi Alemdar Müze Gemisi'nin açılışında Gazi Alemdar Gemisi Yaşatma Derneği Yöneticilerinin protokol alanına sokulmamaları sitemli sözlerle yöneticiler tarafından ifade edildi. Yönetim Kurulu Yedek Üye Yalçın Muharrem Akın'da, Ereğli Belediye Plaj Tesislerinde Gazi Alemdar Müze Gemisine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda verilen sözlerin tutulmadığına dikkati çekti. Akın, "80 bin TL'ye yakın yardım sözü verildi ama bunlar gerçekleşmedi. Bu paralar gelmiş olsaydı çok sayıda sıkıntımızın üstesinden gelebilecektik" sözleri ile yaşanılan sıkıntıya dikkati çekti.

YENİDEN DÜZENLENECEK
Divan Başkanı Oktay Demiroğlu'da, Alemdar ile ilgili gemide çok az bilgi olduğuna dikkati çekerek, "Bazı bölümlerini yeniden düzenlemek mi gerekir, Alemdar ile ilgili pekçok isim var, anılar var. Yeniden ciddi bir müzecilik anlayışı ile düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

ALEMDAR HİZMET BİNASI
SARIKAMIŞ ANITI PROJESİ
Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da kongre sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, "Yoktan var edilen bir geminin içerisinde oturuyoruz. Fiziksel bakımdan yapılabilir mi diye başlanılan daha sonra tersaneci arkadaşları ikna edebilmek için gayretler, beton gemi düşüncesi, Erdemir'den sacı kurtarmamız. Bunlar çok keyifli şeyler, yok alan birşeyi var etmek. Bizim için önemli olan burasıdır. Önemli olan alın terini ortaya koyabilmek. Onun için şaşalı taraflar bittiği için ben başkan olmayı ve yönetim kuruluna girmeyi istedim. İş yapacağız çünkü. Projeleri sanırım hazır olan hizmet binası ile Sarıkamış olayının anıtı olacak. Biraraya gelinip bunu da harekete geçirmeliyiz" dedi.

Kongrede yeni yönetim kurulunun Alemdar ile birlikte Sarıkamış olayını da bir bütün halinde değerlendirilerek yeni projelere imza atması yolunda verilen yetkiyle, önümüzdeki günlerde sık sık bir araya gelerek toplanması da karara bağlandı.