Devlet Tiyatroları Zonguldak Sahnesi'nde Aralık ayının ilk oyununu, Ankara Devlet Tiyatrosu sahneleyecek. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenecek Sırça Kümes adlı oyun, bugün saat 14.00 ve 20.00'de tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları ise, öğrenci 3 TL, sivil 5 TL olarak açıklandı.

2 perdelik 2 saat 5 dakikalık oyunu; Tennessee Williams yazdı, Can Yücel Türkçeye çevirdi, Jason Hale yönetti. Yönetmen yardımcılığını Çağman Pala, asistanlığını İrfan Kılınç, Dekor tasarımını H.Güven Öktem, giysi tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını Yakup Çartık, sahne amirliğini Sibel Güvercin, kondüvitliğini Tayfun Gültutan, ışık kumandalığını Cem Göktaş ve Anıl Sağıroğlu, suflözlüğünü Kiraz Han, dekor sorumluluğunu Selahattin Göktaş, aksesuar sorumluluğunu Burak Uyanık'ın yaptığı oyunda; Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç ve Gülin Ersoy rol alıyor.

 Oyunun konusu şöyle;

Tennesse Williams'ın yarı biyografik oyunu Sırça Kümes, Büyük Buhran Dönemi'nde Amerika'da geçer. Oyunda, 1937'de St.Lois'de yaşayan parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabası anlatılır. Oyunun hem kişilerinden biri, hem de anlatıcısı olan Tom, bizlerle onu yazar olmak için evden kaçmaya götüren süreçteki anılarını paylaşır. Oyunun sonunda Tom, yazar olmuştur, ama hala evden ayrılma kararıyla yüzleşememiştir. Kız kardeşinin anısı her an onu takip eder, İyisi mi sen mumları bir an önce söndür, Laura derken bile...