Zonguldak'ta, kış mevsiminin girmesiyle birlikte artan hava kirliliği, rüzgarın yetersizliğinden sis tabakasına dönüştü. Akşam saatlerinde kabus gibi kentin üzerine çöken kir tabaka nedeniyle araç sürücülerinin görüş mesafesi düşerken astımlı hasta ve çocukların sağlığını tehdit eden oranlara ulaştı.  
Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, sis tabakasının son günlerde soğuyan hava koşullarından kaynaklı olmadığını söyledi. Sisin tamamen hava kirliliğinden oluştuğunu belirten Gürbüz, kirli havada dolaşılmaması konusunda herkesi uyardı. Kent merkezinde kısa bir süre dolaştığını anlatan Gürbüz, şöyle konuştu: "Kısa sürede beni rahatsız etti. Maskeyle dolaşmamız gerekiyor. Özellikle astımlı hastalar ve çocukların sağlığını tehdit ediyor. İleride tümör ve kanserlere kadar birçok hastalığa neden olabilir. Vücutta karbon monoksit gazı, oksijeni tuttuğu için baş ağrısı ve çeşitli kronik hastalıklara da yol açabiliyor. Bunun için bu havalarda fazla dışarıda dolaşılmaması gerekiyor. Keşke maskeyle dolaşılsaydı. Gerekli önlemlerin ve tedbirlerin alınması gerekiyor."
Ağzını peçete ile kapatarak dolaşan Gürbüz, öğleden sonra etkili olan kirliliğin akşam mesai bitiminde trafikte bulunan araç sayısının artması nedeniyle daha yüksek oranlara çıkacağını söyledi. Gürbüz, hava kirliliğinin önüne geçilmesi için kaloriferleri yakanların eğitilmesini ve ev ile iş yerlerinin hava kirliliği konusunda yeterli seviyede denetlenmesini istedi.