Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) ekipleri, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak-Ankara karayolu Göldağı mevkisinde senaryo gereğince sis ve soğukta yaralanıp kaybolan iki avcının yaralandıkları ve kayboldukları ihbarı üzerine 112 Acil Servis, UMKE, itfaiye ve AKEM ekiplerinin bölgeye intikal ettiği belirtildi.

Yaralıların bulunduğu bölgeyi belirleyen 30 kişilik ekip, halat yardımıyla vadiye inerek yaralılara ulaştığı anlatılan açıklamada, ekiplerin, yaralıları ilk müdahalesinin ardından, halata bağlanan sedye aracılığıyla yukarı çıkardığı ve iki yaralının, daha sonra Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emre Karaahmetoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Müdürlüğümüz bünyesinde acil ve olağan dışı durumlarda hizmet vermek amacıyla kurulmuş olan UMKE ekiplerinin her türlü durum ve koşullarda hazırlıklı olabilmesi için belirli aralıklarla eğitim kampı yapmaktadır. Üç gün boyunca aşırı sis, yağmur ve soğuğa rağmen eğitim senaryolarını gerçeği aratmayacak şekilde üstün gayret ve başarıyla gerçekleştirdik. Tatbikatımız boyunca emeği geçen Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline ve AKEM ekiplerine  desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

(AA)