Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü'ne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mahmut Özer, Yüksek Öğretim sistemini konu alan kitap yazdı.  
Geçtiğimiz günlerde, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü'ne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mahmut Özer, 2 öğretim görevlisi arkadaşı ile birlikte ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri olan Yüksek Öğretim sistemi ile ilgili önemli bir yayına imza attılar. Türkiye'de yükseköğretim kurumlarının kalite güvence sisteminin incelendiği 'Yüksek Öğretimde Kalite Güvencesi' isimli kitap, Seta Vakfı aracılığı ile yayımlandı. Prof. Dr. Özer ve öğretim görevlisi arkadaşları, yayımladıkları kitapta
Yüksek Öğretim kurumlarındaki konulara cesur bir şekilde işaret ederek, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini de beraberinde sundular. Kitapta, Türkiye'deki Yüksek Öğretim sisteminin yapısı ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak, dünyada ön plana çıkmış yüksek öğretim sistemlerinin kalite güvencesi mekanizmalarını  incelendi. Özer ve arkadaşları, kalite güvencesinin Türkiye'deki gelişimi, ABD, İngiltere, Almanya, İsveç, Finlandiya, Avusturya, Yunanistan ve Japonya gibi ülkelerdeki durumlarını da irdeledikleri kitapta, rapordaki üniversitelerin özerlik anlayışından, merkeziyetçi yapıya, denetimsizlikten akreditasyona, mesleki eğitimden toplumsal talebe kadar birçok önemli konuya da değindiler. Ayrıca kitapta, "Büyüyen endüstri, yüksek öğretim ve toplumsal talep. Merkeziyetçi yapı bir risk. Özerlik ve akademik özgürlük önemli. Küresel rekabette yeni üniversiteler faydalı. Kalite güvencesi. Denetim şart. Akreditasyon hakkında" gibi bazı önemli konu başlıkları da bulunuyor. 
Toplam 112 sayfalık kitapta, son 'Yüksek Öğretim Kalite Güvencesi' raporundaki değerlendirmeler ve önerilere de yer veriliyor.