DSP Zonguldak Gençlik Merkezi Başkanı Sercan Günarslan 'Sivas'ı Unutmadık' başlığı altında yaptığı yazılı açıklamasında AKP iktidarının 2 Temmuz'lardan hiçbir ders çıkarmadığını belirtti.
AKP iktidarının çağdaşlığa, aydınlığa, laikliğe ve Cumhuriyete karşı olan çevreleri cesaretlendirdiğini belirten DSP Zonguldak Gençlik Merkezi Başkanı Sercan Günarslan şunları söyledi:
"2 Temmuz 1993'te Sivas'ta gerici yobazların hunharca kıydıkları çoğunlukla aydınlar, yazarlar ve sanatçılardan oluşan 37 yurttaşımızı yitirmemizden bu yana 15 yıl geçmiş bulunuyor.Ancak, bugün ülkemizde yaşanan gelişmeler AKP iktidarının 2 Temmuz'lardan hiçbir ders çıkarmamış olduğunu göstermektedir. Bunun en son ve açık örneklerinden biri; Üniversite yönetimlerinin, Siyasi parti ve Sivil toplum örgütlerinin, hatta devletin kendi kurumlarının açık uyarı ve tepkilerine rağmen, Tüm bunlarında ötesinde Anayasadaki Laiklik ilkesine rağmen birden bire şiddetle ülke gündemine sokulan Türban ile ilgili Anayasal düzenlemedir. Bu gereksiz gündemle hükümet toplumda kutuplaşma ve kaos yaratmış, daha da önemlisi Laik Cumhuriyete büyük bir darbe indirmek istemiştir. Ancak Cumhuriyetin Yargıçları Hükümetin bu sinsi planını görmüş ve AKP'nin Anayasa değişikliği oyununu bozmuştur.
Hükümet, her vesileyle eğitimde, devlet yönetiminde, çeşitli yasal düzenlemelerde ve uygulamalarda Laiklik ilkesine aykırı adımlar atmakta ve Cumhuriyetimizin temellerini sarsmaya yönelik girişimlerde bulunmakta sakınca görmemektedir. AKP böylece, Çağdaşlığa, Aydınlığa, Laikliğe ve Cumhuriyete karşı olan çevreleri de cesaretlendirmektedir. Yaşanan gelişmeler "DEĞİŞTİM" diyerek halktan oy alan Başbakan'ın değişmediğini kanıtlamıştır. İnanıyorum ki, halkımız ilk fırsatta Başbakana ve partisine gereken dersi verecektir.DSP, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da "İNANÇLARA SAYGILI LAİKLİK" ilkesini ödünsüz savunacak ve bu ilkesi doğrultusunda tüm inanç ve kültür değerlerine saygıyı esas alırken, Laiklik ve Cumhuriyet düşmanları önünde aşılmaz bir set olmaya devam edecektir.
Yakın tarihimizin bu en acı günlerinden birinin yıldönümünde, 2 Temmuz 1993'te yitirdiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyor, yakınlarının ve bizler gibi onları unutmayanların acısını yürekten paylaşıyorum."