CHP İl Kadın Kolları üyeleri KGD ziyaret etti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, sivil toplum örgütlerine yönelik başlattığı ziyaretler kapsamında Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti.

Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, İl Başkanı Osman Yayla’nın eşi Yüksel Yayla’nın da hazır bulunduğu ziyarette CHP’lileri, KGD Başkan Yardımcısı Ayşe Mert Danacıoğlu ve gazeteciler karşıladı.

 

Ülkemiz insanlarının işsizlik ve yoksullukla boğuştuğu günümüzde Anasaya değişikliği tartışmalarıyla asıl sorunlarının üzerlerinin örtülmeye çalışıldığına dikkat çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Demirbağ, “AK Partililer ‘Durmak Yok Yola Devam’ diyor, CHP’liler olarak bizler de, ‘Durmak Yok Yolun Sonuna Kadar Devam’ diyoruz.

Biz Anayasa Değişikliği’ne karşıyız. Karşıyız ama darbeci değiliz. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil darbe anayasasını dayatıyor. Biz anayasa hastası değiliz ki, hap içelim” diyerek, neden referandumda hayır diyeceklerini açıkladı.

 

KGD’nin mesleği sadece gazetecilik olan üyelerden oluştuğuna dikkat çeken KGD Başkan Yardımcısı Danacıoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek çok sesliliği savunduklarını ve destek verdiklerini belirterek; “Meslektaşlarımızın mutlaka bu yönde görüşleri vardır. Ama dernek olarak örgütsel anlamda bir tavır almamız söz konusu olamaz. Her arkadaşımızın da bireysel görüşüne saygı duyuyoruz” dedi.