Son dönemde birbiri ardına kurulan akademik birimler ile dev bir yükseköğretim merkezi haline gelen Bülent Ecevit Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulunu Zonguldak’a kazandırmak için girişimlerine hız verdi. Dört yıllık lisans eğitimi verecek olan Yüksekokul, Çaycuma yerleşkesinde faaliyetlerine başlayacağı açıklandı.

 

Mevcut bölüm ve programlarına yenilerini ekleyerek öğrenci ve akademisyen sayılarında olağanüstü bir artışa imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), bünyesine kattığı yeni akademik birimler ile büyümesini sürdürüyor. Konuya ilişkin Bülent Ecevit Üniversitesinden yapılan açıklama şu şekilde: Bu kapsamda Bülent Ecevit Üniversitesi büyüme hamlesine bünyesine Sivil Havacılık Yüksekokulunu katarak devam edecek. 22 Mayıs 2014 tarihinde Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde toplanan BEÜ Senatosu tarafından Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulma kararı alındı ve karar YÖK’e gönderildi. Dört yıllık eğitim verecek olan Sivil Havacılık Yüksekokulunun Üniversitenin Çaycuma Yerleşkesi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Her geçen gün büyüyen bir istihdam alanına dönüşen havacılık sektörüne dönük eğitim ve araştırma çalışmalarına başlanacak olmasının BEÜ’nün tercih edilirlik oranına da büyük katkı sunacağı düşünülüyor. Türkiye’de şu an sadece 9 üniversitede bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulunun Çaycuma’da kurulması için başlatılan girişimler, bölgenin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Filyos projesi ile giderek büyük bir cazibe merkezine dönüşen Çaycuma ilçesinde bir de havaalanı bulunması bu adımı daha da anlamlı kılıyor.

 

REKTÖR ÖZER: FİLYOS VADİSİNDE ÇAĞDAŞ

BİR AKADEMİK EVREN HAYATA GEÇİYOR

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması için YÖK (Yükseköğretim Kurulu) nezdinde girişimlerinin sürdüğünü belirterek “Üniversitemizin büyüme hızı ve bu noktada atılan isabetli adımları, kurumumuzun ve bölgemizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan gelişmeler olarak değerlendiriyorum. İçerisinde bulunduğumuz büyük gelişme hamlesi, orta ve uzun vadede Üniversitemizi uluslararası bir yükseköğretim merkezi durumuna taşıyacak niteliktedir. Bu bakımdan gelecek vizyonumuzu ve buna bağlı olarak Üniversitemizin yol haritasını tespit ederken çok yönlü, sürdürülebilir, fark/farkındalık yaratacak özellikte adımlar atmaya çalışıyoruz. Kesintisiz ve nitelikli bir büyümenin, kalıcı başarıların ve marka haline gelmiş kurumlar yaratmanın buradan geçtiğine inanıyorum.

 

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Çaycuma ilçemizde kurulması için titizlikle çalışmalar yürüttüğümüz Sivil Havacılık Yüksekokulu da bu adımların en önemlilerinden bir tanesi durumundadır. Ülkemiz ve bölgemiz için çok büyük anlam ve önem taşıyan Filyos projesinin tamamlayıcı faktörlerini Üniversitemiz bünyesi içerisinde hayata geçirebilmek adına Çaycuma yerleşkemize büyük önem vermekteyiz. Gerek sosyo-ekonomik hususiyetleri gerekse coğrafi olanakları ile bölgemizin en önemli merkezlerinden biri haline gelen Çaycuma ilçesinde yüksek potansiyelli ve gelecek vaat eden projeleri hayata geçirmekteyiz. Sivil Havacılık Yüksekokulunu da ülkemizin dünya liderliğine hazırlandığı havacılık sektörü için anahtar rolünde bir akademik birim olarak görüyorum.

 

NİTELİKLİ, DONANIMLI…

Sivil Havacılık Yüksekokulu çok iyi derecede yabancı dil bilen, ileri bilgi ve beceriye sahip, hava ulaştırma sektörünün ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Nitelikli, donanımlı, iyi eğitimli bireyler olarak havacılık sektörüne dâhil olacak öğrencileri mezun edeceğimiz çağdaş bir akademik birimi Çaycuma ilçemize ve Üniversitemize kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor; bu duygularımızı paylaşan, büyüme ve gelişme yönündeki çalışmalarımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

(Haber Merkezi)