Alaplı Sivil Savunma Haftası nedeniyle Merkez İlkokulunda yangın ve deprem tatbikatı düzenlendi.
Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle düzenlenen tatbikatta senaryo gereği meydana gelen depremin ardından yangın çıktı. Öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde okulu tahliye etti.

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ivil Savunma Haftası dolayısıyla ilçemizdeki tüm okullarımızda yangın ve kurtarma tatbikatı yapacaklarını söyledi.

Öğrencilere yangın tüplerini nasıl kullanacaklarını öğrettiklerini ifade eden Taşkın, “Okulda bir senaryo oluşturarak ilk olarak bir yangın meydana gelmiş gibi sirenleri çaldık öğrencileri tahliye ettik. Senaryo gereği öğrencileri okul bahçesinde güvenli toplanma merkezlerinde toplayarak yangın söndürme tatbikatı yaptık. Öğrencilere yangın tüpü nasıl kullanılır, yangın meydana geldiğinde hareket tarzlarımız nasıl olmalıdır, konularını teorik olarak anlatarak uygulama yaptık. İtfaiye Müdürlüğü olarak sadece Sivil Savunma Haftasından değil okullarda yangın ve deprem tatbikatlarını sürekli hale getirdik. Vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi her fırsatta bilgilendirmeye devam ediyoruz.” Diye konuştu.