Zonguldak Platformu, "Sivil Toplum örgütleri" ile ilgili doktorası bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u Zonguldak'a seminer vermeye davet etti. Daveti kabul eden Dr. Aksoy, önümüzdeki günlerde Zonguldak'ta sivil toplum örgütlerinin kamu yönetimine etkisiyle ilgili seminer verecek.
Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav ve platform üyesi Zonguldak, Bartın, Karabük İlleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Çakar, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u ziyaret etti. Zonguldak Platformu'nun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Osman Sav, Başkan Necdet Aksoy'un doktora yaptığı ve doktorluk unvanı almasını sağlayan "Sivil Toplumun kamu yönetimindeki etkisi" konusundaki bilgilerinden faydalanmak istediklerini vurguladı. Başkan Aksoy'a Zonguldak'ta sivil toplum örgütlerinin de katılacağı toplantıda seminer vermeyi teklif eden Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, "Bizler iyi niyetle amatörce bir şeyler yapıyoruz. Yaptıklarımızın daha kısa sürede kamu yönetiminde ses getirmesini ve yöremize daha çok katkı sağlamayı istiyoruz. Bunun da yolu bu işin eğitimini almış ve hatta eğitimini vermeye başlamış sizin gibi değerlerimizden bilgi ve eğitim almaktan geçiyor. Değil bölgemizin Türkiye'nin en büyük eksiklerinden biri de sivil toplum kuruluşlarının yönetime katılamaması. Davetimizi kabul eder ve Zonguldak'ta seminer verirseniz bizleri de onurlandırırsınız" dedi.
Tekliften büyük onur duyduğunu ve seve seve kabul ettiğini belirten Dr. Necdet Aksoy, "Kamu yönetiminde artık yeni bir kavram var. Kamu yönetiminin sorumluları klasik anlayıştan çok farklı yerlere doğru geliyor. 1970'li yıllarda başlayan yönetimdeki şekil değişikliklerinin en son geldiği aşama özel işletmelerle kamu yönetiminin işleyişini aynı konuma getiriyor. Bir tek farklı kavram var. Kamu yönetiminde özel şirketlerdeki gibi müşteriden ziyade vatandaş oraya geçiyor. 'Birbirimizi yönetirken dikkate alalım' kavramı yeni yönetim forumlarının başlangıcını oluşturuyor. Ulaştırılmak istenen hedef de kamu yönetiminde alınan bütün kararları yönetimle, yönetilenlerle birlikte alımı yani bu süreçte de sizin 40 bin kişinin imzasının alınması ve sürecin buralara gelmesi bizleri sevindirdi. Ülkemde, bu tür sivil toplum örgütlerinin girişimlerine daha fazla değer veriliyor olması benim tezimin de konusuydu. Bu noktada örtüşmüş oluyoruz. Böyle bir daveti, ziyareti bana yaptığınızdan dolayı beni buna layık gördüğünüzden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dr. Aksoy, 2002 yılında "Baskı Grubu Olarak Sivil Toplum Örgütlerinin Türkiye'de Çevre Politikalarının Oluşumuna Etkileri" konulu tez hazırladı. Dr. Necdet Aksoy, 1996 yılı Haziran ayında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  Belediye Başkanlığı döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Türkiye'de bir ilk olarak kurulan Halkla İlişkiler Birimi Beyaz Masa'da Koordinatör olarak çalışmaya başladı. Beyaz Masanın kurumsallaşması anlamında akademik çalışmalar sürecinde elde ettiği birikimleri uygulamaya koyarak, Beyaz Masanın kurumsallaşması anlamında önemli görevler üstlendi. Bu görevi esnasında başlatılan bir çok Sosyal Belediyecilik Uygulamaları günümüzde Türkiye'de bir çok Belediyeye örnek oldu ve uygulamaya geçildi.
 "Sivil Toplum ve Baskı Grupları", "Bilgi Edinme Hakkı Mevzuatı" adlı kitapları bulunan Dr. Necdet Aksoy'un değişik dergilerde makaleleri de bulunuyor. Dr. Aksoy ayrıca bir çok Üniversitede "Sivil Toplum" ile ilgili seminerler verdi.