Karadeniz'de gaz ve petrol arayışı devam ediyor. Kdz. Ereğli Baba Burnu'ndaki 2 bin metrelik kuyuda da 1 ay sonra Sinap'toki platform getilerek petrol aranacak.

Türk Petrolleri Ortaklığı'ndan yetki alan yabancı şirketler Karadeniz'de doğalgaz ve petrol arayışlarına devam ediyorlar. Karadeniz'de yaklaşık 50 irili ufaklı araştırma gemisinin yaptığı çalışmalar devam ederken, Kdz. Ereğli'ye de Şu an Sinop'ta 3 bin metrede petrol arayan platformun getirileceği öğrenildi.
Emin kaynaklardan öğrendiğimiz bilgilere göre, Karadeniz'in derinliklerinde her ter enerji kaynakları araştırılarak tespit edilmeye çalışılıyor. Kıyı kesimlerinde doğalgaz, açık denizlerde ise petrol arayışının devam ettiği süreçte, Kdz. Ereğli'nin Baba Burnu'nda ve balıkçıların da kuyu tabir ettikleri ve 2 bin metre olduğu öne sürülen bölümde petrol arayışı başlayacak. Sinop'taki petrol arama platformunun Kdz. Ereğli'ye getirilişi ve 2 bin metrelik kuyuda yapacağı araştırmadan umutlu olan araştırmacılar, "siyah altın" heyecanıyla denizdeki umutlarını sürdürüyorlar.
Kdz.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Kdz.Ereğli Liman Başkanlığından aldığı bilgilerin ardından gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında, "Doğalgaz arama ile ilgili çalışmalar bilindiği gibi Karadeniz bölgesinde devam ediyor. Hemen yanı başımızda Akçakoca'da platformda var. Muhtemelen bir ay gibi bir süreliğine bu bölgede arama yapacaklar" sözleri ile konuştu.