Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi, üyesi olan Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Şevket Siyah'a, 33 senelik görevinden emekli olması nedeniyle veda yemeği düzenlendi.
Önceki akşam Yörem Cafe'de gerçekleştirilen veda yemeğine; Mahalli İdareler İl Müdürü Şakir Aliyazıcıoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, Şube Müdürü Celil Demirci, Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, Türkiye Kamu-Sen eski İl Temsilcisi ve Zonguldak Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (ZOKED) Başkanı Salih Alemdar, okul müdürleri ve üyeler katıldı.
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, emekli olan Siyah'a kendilerini bir araya topladığı için teşekkür ederek, "Şevket Bey, beyefendi bir insandır. Olumsuz olayların akışını değiştirmeye çalışan, olumlu yönde kanalize etmeye çalışan bir büyüğümüzdür. Kendisine, bize ağabeylik yaptığı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Siyah ise, konuşmasında oldukça duygulanarak, 1979 yılında başladığım görevime son veriyorum. Bu zaman zarfı içerisinde çeşitli illerde görev yaptım. En son olarak sevdiğim şehrim Zonguldak'ta çalıştım. Görev yaptığım sürede öğretmen arkadaşlarımı 'kardeş', öğrencilerimi 'evlat', velilerimi de, 'büyüklerim' ve 'sevdiğim insanlar' olarak kabul ettim.
Eğitimde kaliteyi artırmak, eğitim çalışanlarına bağlıdır. Bana göre idareci, kesinlikle ayrımcılığa yer vermemelidir. Güvenilir insan olmalıdır. İdareci, kendini yetersiz gördüğü anda yerini başkasına devretmesini bilmeli, başkasının önünü de kesmemelidir. Ufku geniş olan insan, ancak idarecilik yapabilir dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit ise, aynı zamanda yakın arkadaşı olan Siyah'a, bundan sonraki yaşamında mutluluk ve başarılar dileyerek, bir plaket takdim etti.
ZOKED Başkanı Salih Alemdar da, Siyah ile kendisinin hiç bir zaman örgütlü yapıdan vazgeçmediğini, eğitimci emekli olarak da örgütlü olmaya devam edeceklerini ifade ederek, çeşitli hediyeler takdim etti.