Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığınca,''Lider Ülke Türkiye''  kapsamında Siyaset Akademisi Eğitim Programı çalışmaları Zonguldak'ta 17 Nisan 2012 tarihinde başlayacak.

Zonguldak AKP İl Tanıtım ve Medya Başkanı G. İsmail Öztürk'ün Koordinatörlüğü'ndeki Siyaset Akademisi Eğitim Programı haftada 2 gün olarak toplam 16 ders şeklinde 8 haftada tamamlanacağı belirtildi.

Siyaset Akademisi ile ilgili bilgi veren Zonguldak AKP Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk şunları söyledi:

Eğitim programında akademik dersler olarak Siyaset Bilimi,  Sosyoloji, Hukuk, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler ile Siyasal İletişim, Siyasal Etik, Siyasette Hitabet ve Diksiyon, Anayasa Çalışmaları, Demokrasi ve Birlikte Yaşam Kültürü,  Din, Devlet ve Laiklik, Enerji Politikaları, Siyaset tarihimiz, Dış Politikamız, Türkiye-AB  İlişkileri, Demokrasimiz ve Medya İlişkileri,  Türk Toplumsal Yapısı konularında  Genel Merkez yöneticilerimiz, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri, siyasetçileri ve köşe yazarları  katılarak deneyim paylaşımında bulunacaklar.

Siyaset Akademisi Eğitim Programı için kayıt işlemlerine 20 Mart Salı günü başlanacak.  Katılımcılar kayıt formunu doldurarak 2 fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle Siyaset Akademisi İl Koordinatörüne teslim edecekler.  Başvurular İl Koordinatörünce onaylandıktan sonra katılımcılara barkot okuyuculu kimlik kartı verilecek. 8 haftalık Siyaset Akademisini başarıyla tamamlayan katılımcılara törenle Başarı ve Teşekkür Sertifikaları verilecek. Siyaset Akademisi derslerine 17 Nisan Salı günü başlanılması planlanıyor.