Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı  Amasra Müessesesi’nde yeraltında eksi 250 metrede maden işçileriyle birlikte iftar açtı.

            1 Eylül 2010 tarihinde Bartın’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Dinçer, aynı günün akşamı maden işçileriyle birlikte iftar açmak için Amasra Müessesesine geçti.

            Amasra Müessese Müdürü Mustafa Özçelik, ocağa inmeden önce Amasra Müessesesi hakkında Bakan Dinçer’e brifing verdi.

            Yerin 250 metre altında açılan iftara, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi İsa Küçük, TTK Genel Müdürü Burhan İnan,  Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, TTK Amasra Müessese Müdürü Mustafa Özçelik, AKP İl ve İlçe Yöneticileri, GMİS Amasra Şube Yöneticileri, TTK Amasra Müessese Yöneticileri ve maden işçileri katıldı.

            Yerin 250 metre altında dualarla açılan iftar sırasında işçilerle sohbet eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, madencilik sektörünün can güvenliği bakımından en riskli mesleklerin başında geldiğini vurguladı.

17 Mayıs günü 30 kişinin yaşamını yitirdiği kaza ve sonrası gelişmeler hakkında da bilgi veren Dinçer; “Öncelikle önemli olan can güvenliği sonra üretim. Biz üstümüze düşeni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Kuruma yatırımlarımız devam ediyor. Amacımız buraları yaşatmak ve ülkemize, halkımıza katkı vermeye devam etmesini sağlamak” dedi.

12 Eylül 2010 günü yapılacak referandum hakkında da bilgi veren Bakan Dinçer, halkoyuna sunulan Anayasa değişikliği içersinde, çalışma yaşamını yakından ilgilendiren maddelerin de yer aldığını ve bu değişiklikle işçilere önemli haklar kazandırılacağını savunarak işçilerden 12 Eylül Referandumunda ‘Evet’ oyu vermelerini istedi.